O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Koziorożec W-01 (B-09)

Ostatnia aktualizacja 16 lat temu
januszbnjanuszbnDoświadczony użytkownik Doświadczony użytkownik
Dodano 16 lat temu
W ubiegłym roku Teos pisał:
"Obecnie (marzec 2007) stoi w Ujściu i czeka na złomowanie"
We wrześniu płynąłem z Wrocławia do Gliwic i natknąłem się na tego Koziołka w Opolu. Zdjęcia z 18.09.2008.

www.kanalgliwicki.net/apis/koziorozec_b09_1.jpg

www.kanalgliwicki.net/apis/koziorozec_b09.jpg

Czy to już jego koniec ... Może ktoś coś wie ... ?
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 16 lat temu
Zamieszczone fotki to stocznia Dobrzeń Wielki - słynąca z jakości w latach 70 (budowała m.in. "bizonówki" do przewozu cementu i kadłuby dla Niemców). Tak więc może to nie koniec, a raczej początek nowej historii tego statku? Pociąć mogli go w Ujściu...
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
wojpawojpaPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 16 lat temu
to dziwne, mial ten koziorozec isc do remontu
http://zegluga.szympanstudio.pl/displ...m=5&pos=45

nastepne,
http://zegluga.szympanstudio.pl/displ...=5&pos=105
to w takim razie ktos musia sie odwolac i zatrzymac jego remont..
norbinorbiUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
W zeszłym roku gdzieś na zime z Ujścia do Opola odstawił go Michał Kadecki H.M.Noteć. Ktoś go kupił i w ten sposób go uratował. Mam pytanko może trochę z innej beczki. Słyszałem, że obecna Żegluga Bydgoska sp. z o.o. zdecydowała się na remont Koziorożca dla własnych potrzeb (ponadgabaryty itd.), miał być to koziorożec "po" Marku Mierwie, czyli w grę wchodzi Koziorożec B-02 i B-03, wpamiętam że B-02 stoi w Czarnkowie, a B-03 w Szczecinie, czy ktoś może dać jakiś sygnał co się dzieje z tymi pchaczami, czy któryś z nich jest remontowany? Z góry dzięki za informację! Pozdrowionka i Wesołych Świąt!
Z POWAŻANIEM NORBERT WEGNER - norbi
tel. : +48600675205
gg : 33251026
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.