O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Niemieckie dokumenty, stopnie itp.

Ostatnia aktualizacja 6 lat temu
E
endruNowicjusz Nowicjusz
Dodano 17 lat temu
Witam!
Szukam chętnego na wspólny wyjazd do Niemiec w celu załatwienia niemieckich dokumentów na podstawie posiadanej polskiej Zeglarskiej książeczki pracy i Świadectwa St. mar.ŻŚ.
Kontakt 519 424 301 meil- endrutek@wp.pl:
endru
Edytowany przez Apis dnia 19.04.2012, 13 lat temu
P
pholowko1969Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Mam pytani jak w Polsce mam starszego marynarza i dodatkowo na morzu marynarz wachtowego to jaki stopień wpiszą mi w Niemczech i gdzie najlepiej pojechać oraz jak jest z badaniami mam aktualne do 2010 ale w Polsce, z góry dziękuję za podpowiedż
M
MarandUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Badania musisz zrobic na nowo w Niemczech, nie sadze aby uznano polskie swiadectwo zdrowia za granica.Proponowalbym miejscowosc Minden, badania mozesz tam zrobic praktycznie od reki,w pozostalch miastach z uprawnionymi przychodniami z regoly dlugie terminy. Z badaniami kierujesz sie do Wasser und Schifffahrtsamt i skladasz wniosek o wydanie Schifferdienstbuch,mysle ze w Minden zalatwisz to wszystko za jednym zamachem.Odnosnie stopnia, to przy odrobinie szczescia wpisza Ci marynarza na podstawie polskiej ksiazki,mozliwe jest jednak, ze wystawia Ci ksiazeczke z wpisem Decksmann.
P
Dodano 16 lat temu
Dziękuję za informacje, a może wiesz jakie są koszty.
Czy ktoś w najbliższym czasie wybiera się wymienić książeczkę na niemiecką chętnie bym się dołączył.
mnsbmnsbPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 16 lat temu
Badania ok. 75 E, książka 25 E musisz mieć 2 zdjęcia takie jak do polskiej książki. A w Minden faktycznie powinieneś załatwić to w jeden dzień.
Powodzenia.
Marek "Baśka" Barbara
Vż 1991 TŻŚ Koźle
P
Dodano 16 lat temu
Dzięki za szybką i konkretną odpowiedz, pozdrawiam
M
MarandUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Namiary dla zainteresowanych wyrobieniem niemieckiej ksiazki zeglarskiej.
Swiadectwo lekarskie: Praksis Dr Lefter 32429 Minden Weidestr 12 Tel. 0571/57390
Ksiazka pracy: Wasser-und Schifffahrtsamt Minden Am Hohen Ufer 1 32425 Minden Tel. 0571/64580
H
hcme76Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Witam mam pytanie czy ktoś wybiera się do Niemiec po wymianę Książeczki polskiej na niemiecką,bo nie wiem jak tam się dostać,a zależy mi na czasie proszę o kontakt 515967121 Michał
H
HarishayeNowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Witam serdecznie! Zakładam temat bo nigdzie nie znalazłem informacji o tym co w tytule. Czy mając niemieckiego deksmana mogę zatrudnić się w Polsce a później udać się do WSA w Niemczech i potwierdzić praktykę (coroczny stempel)? Czy polskie wpisy bedą honorowane?
Będę wdzięczny z info. Pozdrawiam!
K
Kamil PieciunNowicjusz Nowicjusz
Dodano 15 lat temu
Mam do was drodzy forumowicze pytanie,mianowicie sprawdzalem w slowniku ze matroos to marynarz i deksman tez marynarz, a w ogloszeniach holenderskich wydaje mi sie ze jest jednak chyba jakas roznica miedzy matroosem a deksmanem.Prosze wyjasnijcie mi to:)Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam wszystkich.
P
PauloNowicjusz Nowicjusz
Dodano 15 lat temu
Info tego typu, juz gdzies jest na forum, ale tak na wszelki wypadek matroose = marynarz, deksman = modszy marynarz lub praktykant. Polski wykwalifikowany marynarz u naszych zachodnich sasiadow zostaje zdegradowany do decsmana (sic) pozdrawaim
K
Kamil PieciunNowicjusz Nowicjusz
Dodano 15 lat temu
Dzieki kolego za wyjasnienie tej kwesti juz teraz wiem jak to w koncu jest,a i szukalem tego watku na forum ale nie moglem znalezsc takze jeszcze raz dziekuje:)i pozdrawiam
domel-d4domel-d4Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 14 lat temu
deksman to marynarz który zaczyna pracę i nie ma wykształcenia bądź 18 lat, potem jest jeszcze lichtmatroos, ma już osiemnaście lat i 3 lata doświadczenia a dopiero wtedy przychodzi matroos, potem voolmatroos, stuurman a dalej groot vaarbewijs albo rijn patent. oczywiście na renie jest stopień niżej niż na kanałach dlatego kwalifikacje wpisuje się osobno na ren i poza nim.
Pozdrawiam. Daniel Kotur. mts Pamir ...but why is the rum gone?? Smile
J
JAJONowicjusz Nowicjusz
Dodano 13 lat temu
witam ma pytanie czy ktos wie ile potrzebuje dni do awansu kalifikacji z matrose na bosuna na renie (str numer 5?)
poz
S
SeehundUżytkownik Użytkownik
Dodano 13 lat temu
Dwa lata, a rok to 180 wypływanych dni, w czasie nie krótszym niż 12 miesięcy.
J
JAJONowicjusz Nowicjusz
Dodano 13 lat temu
Dzięki to jeszcze mi brakuje trochę pozdr
D
danek78Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 13 lat temu
Witam!Mam takie pytanie,otóż 23.02.2011 w niemieckiej książeczce otrzymalem stopien bootsmann na kanały i matrosen-motorwart na Ren.Od tego momentu mam wypływane 173 dni.Ile potrzebuje dni aby uzyskać wyższy stopień?Czy jeśli osiągne 180 dni to będe mógł jechac do niemieckiego urzędu i starać się tam o wpis steuermann na kanały i bootsmann na Ren?Pytam się ponieważ nie chciałbym jechac na darmo,bo wiadomo sa to koszta a z niemieckim aby przedzwonić do urzedu niestety lipa.Pozdrawiam!
S
SeehundUżytkownik Użytkownik
Dodano 13 lat temu
Do 23.02 2012 powinieneś był odwiedzić WSA i ostemplować książeczkę. Masz obowiązek dokonać tego raz na 12 miesięcy. Radzę się pospieszyć, gdyż skrupulatny urzędnik WSA, zgodnie z przepisami, zaliczy Ci wypływane dni 15 miesięcy wstecz. Biorąc pod uwagę datę ostatniego wpisu, obawiam się, że pierwsze dni już tracisz.
Po wypływanych 180 dniach i okresie nie krótszym niż 12 miesięcy możesz jechać po wpis >bosman<. Pozdrawiam.
D
danek78Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 13 lat temu
Ksiażeczke ostemplowałem 4.04.2012 tak wiec spoko,wszystkie dni mi zaliczyli w urzedzie chociaz sie spozniłem troche.A kilka dni temu przegladajac forum wlasnie zauwazylem cos o tych 180 dniach ze wystarczy dlatego tez moje pytanie sie tu znalazlo bo nie bylem pewny czy dobrze zrozumialem.Dzieki za odpowiedz czyli rozumiem ze jak mi wbija bosmana na ren po uzyskaniu 180 dni,to takze wbija mi sternika na kanaly bo chyba tez jest 180 dni wymagane ?Pozdro!
Puppy75Puppy75Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 13 lat temu
Witam.
Potrzebuję wpis na Ren str.5 zrobiony przez niemców, ALE!
Zadzwoniłem do urzędu w Berlinie chcąc umówić się na spotkanie, ale pani odpowiedziała, że muszę mieć umowę o pracę aby dostać taki wpis na Ren. Cały szkopuł tkwi w tym, że bez wpisu nie mogę się ubiegać o pracę, rozmawiałem już z firmą wysłałem papiery, ale powiedziano mi, że pracę mogę podjąć tylko z takim wpisem.
Bardzo proszę o pomoc, praca czeka. 783826813, gg 952556
Trudne dobrego początki.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.