O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Praca i płaca

Ostatnia aktualizacja 7 lat temu
M
Mariner76Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 16 lat temu
Miałem okazję pracowac u dwuch dzierżawców na pchaczu .
Jako marynarz 100 zł dziennie{bez względu czy jest robota czy tylko jestęś na burcie} plus u jednego pełne wyżywienie u drugiego częsciowe.
Jako starszy marynarz myślę że dostaniesz to samo lub nieznacznie więcej.
Sprawa ZUSu płacą z najniższej krajowej lub nieznacznie więcej.
N
nawigatorPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 15 lat temu
A jak obecnie kształtują się zarobki kapitana kl A w żegludze środlądowej? Mam na myśli żeglugę u polskich armatorów. Czy można liczyć na umowę o pracę, czy raczej trzeba nastawić się na pracę w oparciu o umowy cywilnoprawne (umowa- zlecenie itp)? No i jak wygląda sytuacja kadrowa, czy są wakaty (jeśli tak to w jakich rejonach kraju)?
Pracowałem jako kapitan na jednostach morskich w żegludze krajowej oraz na pchaczach (praktycznie tylko na tzw wodach morskich, czyli podlegających urzędowi morskiemu) i zastanawiam się nad skierowaniem swoich kroków w kierunku żeglugi śródlądowej. Z tym, że nie mam kontaktów w tym środowisku, więc i brak dojścia do informacji...
nawigator
K
kimiliiPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 12 lat temu
Mam pytanko za 33 dni pracy dostalem na reke 2,5 tys zl To jest duzo czy malo czy w sam raz ? Mialem 3 tygodnie plywania i 2 tygodnie pilnowanie barki jako marynarz.Jak plywalem te 3 tygodnie to robota po 12 godzin. Weekendy wolne . W sobote generalne sprzatanie.
G
gosc34Użytkownik Użytkownik
Dodano 12 lat temu
jestes pewnie mlodym czlowiekiem malo wtajemniczonym w plywanie ale to nie zmienia faktu ze twój pracodawca zapłacił ci naprawde mało pochwal sie kto to taki chojny jest?
Los jest przeznaczeniem zycie to tylko ułuda.
AntaroAntaroNowicjusz Nowicjusz
Dodano 12 lat temu
Rzeczywiście pracodawca bardzo hojny, pewnie jeszcze ubezpieczenia nie płacił. Moim zdaniem dostałeś niewiele , i jeszcze te 12 godzin pracy. Ogólnie brak słów.
K
Dodano 12 lat temu
Ubezpieczenie placone i podatek. Mlody wiekiem to nie jestem tylko "swierzak" i dlatego sie pytam i dziekuje za odpowiedzi.
M
matrosUżytkownik Użytkownik
Dodano 12 lat temu
ja u holendra mam 1580 Euro co miesiąc 21 dni pracy i 21 dni w domu , wyżywienie na burcie ( takie sobie bo holenderskie) , ale jem ile chcę , fakt , że pracuje na bunkierce i praca ciężka . Z wypłaty musze sobie opłacic transport do domu i ubezpieczenie zdrowotne w holandii 105,5 Euro na mies z czego holenderski rząd mi zwraca 60 E bo mało zarabiam , mam jeszcze rodzinne na syna prawie 500 E co 3 mies , tak to wygląda u holendra . Pozdrawiam
matros-str Krzysiek Skwara +48790488121 bunkerbarge ANTVERPIA
Bartek sailorBartek sailorNowicjusz Nowicjusz
Dodano 12 lat temu
Witam, my z kolegą u Belga mamy miesięcznie 1305 euro plus ubezpieczenia za pracę matrosa. Wyżywienie własne. Dużo czy mało..? nie wiem, bo dopiero do 2 lat pływam. Można komentować - czy należy bić się o więcej?;)

pozdrawiam.
K
Dodano 11 lat temu
Mam pytanie ile stawka dzienna powinna wynosic za dyzur na barce w swieta i nowy rok?
M
matrose1983Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 10 lat temu
to forum juz chyba nie zyje...
R
RysiekUżytkownik Użytkownik
Dodano 10 lat temu
Pewnie żyje ale ludzie piszą tu dziwne rzeczy.
Wystarczy pójść do pracy do prawdziwej firmy i wówczas sprawa zarobków staje się jasna, co ile i za ile się należy.
A
andrzejkoziol11Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 7 lat temu
Jakie są teraz zarobki w zawodzie marynarza? Słyszałem że nie należą do najniższych i warto iść w tym kierunku.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.