O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

ŁOSIE

Ostatnia aktualizacja 17 lat temu
ValdemarasValdemarasAdministrator Administrator
Dodano 17 lat temu
Dzięki Acorusowi uzupełniono życiorysy pchaczy ŁOŚ-X-03 (II) i SOBIESKI.
Waldemar Danielewicz
M
MarandUżytkownik Użytkownik
Dodano 17 lat temu
Nie pojmuje tych zdublowanych Losi X-03.Za moich czasow byl jeden Los X 03 i nie pamietam zadnych innych "trojek".Czworka byla przekazana do Szczecina,ale Trojka pozostala we Wrocku.
Dodano 17 lat temu
Co do Łosi X-03 to jest tak jak napisałem. Były dwa pchacze o nazwie "ŁOŚ-X-03' jeden w PBH Odra2 we Wrocławiu i drugi w PBH Odra3 w Szczecinie. Czy to jest możliwe tak. Otóż rejestrując statek w ówczesnych IŻŚr. a i dzisiaj w UŻŚr. możemy mieć osiem statków o jednakowej nazwie ba nawet jednakowego typu w Polsce bo tyle mamy tych urzędów. Nie ma centralnego rejestru statków śródlądowych ale i morskich.
Waldemar Danielewicz
hermodhermodPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 17 lat temu
Pchacz stał w porcie we Wrocławiu ponieważ 4 lata temu skończyła się mu klasa. Rok produkcji-1972 stocznia Kraków. Pływał kiedyś w firmie- (właśnie nie jestem pewny co do dokładnej nazwy) Polpasz.
Dodano 17 lat temu
Pchacz stał w porcie we Wrocławiu ponieważ 4 lata temu skończyła się mu klasa. Rok produkcji-1972 stocznia Kraków. Pływał kiedyś w firmie- (właśnie nie jestem pewny co do dokładnej nazwy) Polpasz. ODkupiony od firmy "Hydrokrusz" z Wrocławia.
Dodano 17 lat temu
To za pewnie ŁOŚ-X-01.
Waldemar Danielewicz
M
Dodano 17 lat temu
Los na fotkach to zapewne byly LOS-X-01,pozniejszy STEFAN.Firma ktora odkupila go po upadku PBH Odra 2 nazywala sie Konpasz.Jesli sie nie myle,tez juz nie istnieje.Na LOSIU-X-01 plywalem jako kapitan w rok 89.
M
Dodano 17 lat temu
Witaj Waldemar,dzieki za informacje o Losiach X-03.Wiem,ze w roku 1984 wroclawskie PBH Odra 2 przekazywalo pchacze typu LOS do szczecinskiego oddzialu,ktory sie usamodzielnil jako PBH Odra 3.Byc moze wtedy zdublowaly sie te nazwy pchaczy.
Dodano 17 lat temu
To by się zgadzało wtedy jeden z nich z X-03 stał się tylko ŁOSIEM.
Pozdrawiam
Waldemar Danielewicz
Dodano 17 lat temu
Rzeczywiście. NAsz pchacz to rzeczywiście ŁOS X-01. Sprawidziłem nareszcie w papierach. Nazywa się "Stefan" i pływał w "Konpaszu" pomyliłem się co do nazwy :D. MOżna dopisać do jego życiorysu żę został sprzedany do Grudziądza i przejdzie remont kapitalny. Dziękuje za pomoc !!
M
Dodano 17 lat temu
Hallo Takraf,na tym Losiu przezylem fajny czas,plywalem na nim kilka razy i najczeciej z super zaloga,a ostatni raz w 89 roku.Dobrze wiedziec,ze jeszcze posluzy w lodziarce,a nie skonczy w piecu hutniczym.Pozdrawiam
Andrzej Marynowski
Dodano 17 lat temu
Po remoncie i zrobieniu klasy przęsle chętnym fotki z jego dalszej służby ;d
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.