O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

DIANA ex Preussen

Ostatnia aktualizacja 18 lat temu
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 18 lat temu
Szanowni Państwo
Jak łatwo zauważyć jestem tu "nowy". Dopiero co staram sie ogarnąć ilość informacji, która tu na forum się znajduje. W miedzy czasie chciałbym prosić o pomoc w ustaleniu pewnych faktów związanych z parowcem DIANA, który to służył Żegludze Szczecińskiej a później trafił do ... właśnie z tym mam problem: Warszawy czy na Zalew Zegrzyński. Czy jest ktoś mi w stanie pomóc w ustaleniu dalszych informacji. Co działo sie z jednostką po słuzbie w Szczecinie ?

Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

--------------------------------------------------

Tekst przeniesiony z błędnie dodanego opcja "dodaj newsa". Autora proszę o zapoznanie się z tekstem "Jak korzystać z serwisu". Opcja "dodaj news/artykuł" nie służy do zamieszczania tekstów na forum - tu robi się to bezpośrednio.
ValdemarasValdemarasAdministrator Administrator
Dodano 18 lat temu
Statek "Diana" po wycofaniu 1961.IX.30 został przekazany w dniu 28 sierpnia 1962 roku firmie Kąpielisko Morskie "Międzyzdroje" w Międzyzdrojach gdzie urządzono na nim kawiarnię. W 1964 roku przy wysokiej wodzie po zdemontowaniu masztów, komina i sterówki statek przeholowano do m. Rynia tam zmontowano poprzednio usunięte elementy wyposażenia. W 1965 roku przejęty przez Przedsiębiorstwo Turystyczne "Wisła" w Warszawie jako kawiarnia. Od 1973 roku właściciel to Powiatowa Rada Narodowa w Warszawie.- statek osadzono na lądzie. Od 1978 roku nie wykorzystywany został zdewastowany. Pocięty na złom w 1988 roku.
Wprawdzie klasyfikowany jako statek morski ale postaram się umieścić jego historię i fotki o ile kogoś to ciekawi.
Waldemar Danielewicz
Edytowany przez Valdemaras dnia 04.03.2008, 18 lat temu
zamekzamekUżytkownik Użytkownik
Dodano 18 lat temu
Mnie to bardzo interesuje. Już się nie mogę doczekać!
Pozdrawiam
Piotr Zamiecki
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.