O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Adaptacja barki na hotel - przepisy

Ostatnia aktualizacja 18 lat temu
M
maca47Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 18 lat temu
Zaznaczę na początku, że jestem zupełnym laikiem w sprawie, która mnie interesuje.
Zamierzam zadoptować barkę z demobilu na cele komercyjne. Miałby powstać hotel. Proszę mi wyjaśnić czy istnieje możliwość skreślenia takiego urządzenia z Rejestru statkow? Czy taki hotel zacumowany na stałe bedzie musiał być poddawany okresowym przeglądom? Czy będzie musiał być wpisany do Rejestru?
Czy może istnieje jakieś obejście przepisów, które skutecznie odciąży mnie od tych wszystkich papierkowych i biurokratycznych niespodzianek?
Edytowany przez Apis dnia 28.03.2014, 12 lat temu
ValdemarasValdemarasAdministrator Administrator
Dodano 18 lat temu
Odpowiem krótko na wszystkie pytania NIE !
wykreślenie nastąpi na wniosek osoby sprzedającej o ile będzie zmiana portu macierzystego to znaczy na inny obszar UŻŚr bo chyba o to chodzi. Jeżeli nie to tylko zmiana właściciela. Niestety takie URZĄDZENIE musi mieć klasyfikatora oraz odpowiednie dokumenty UŻŚr. Ponadto przebudowa będzie musiała się odbywać pod nadzorem klasyfikatora on wyda odpowiednie dokumenty a UŻŚr swoje dokumenty. Polecam wejść na strony www Urzędów Żeglugi Śródlądowej i tam dowiesz się o rejestracji i itp. Obejście istnieje ale co na to organy ścigania to juz nie powiem !
Waldemar Danielewicz
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.