Mareks napisał/a:
Witam!Czytam te wypowiedzi Pana Jerzego z firmy MHJ a moje zdanie to takie że ta firma to firma rodzinna od skrótu Małgorzata,Henryk,Jerzy tylko zapomnieli dopisać nazwisko bo o ile mi wiadomo ta Pani miała już w grudniu 2010 roku firmę w Niemczech ale nie znam nazwy bo nie dostałem żadnego papierka a pracowałem na Andromedzie i do dzisiaj Pan H Kajewski się nie rozliczył.
Witam Koleżanki i Kolegów.
No i zaczyna się "rozjaśniać". Teraz tylko trzeba się, Dziewczęta i Chłopcy, dobrze pilnować, to żadna firma P.P. Kajewskich nikomu już krzywdy nie wyrządzi. Czekamy na dalsze wypowiedzi.
Pozdrawiam Szuwarową Brać!
Fortuna toczy się kołem, pod kołem to pojąłem!
Marek Nikodem TŻŚ '72
uwaga! barka marcelina od pani arlety kozlowski pani jest klamczuchą oszustką i niewyplaca wynagrodzenia ja sie nabrac niedalem i wy tez sie niedajcie.grzegorz
gosc34 napisał/a:
uwaga! barka marcelina od pani arlety kozlowski pani jest klamczuchą oszustką i niewyplaca wynagrodzenia ja sie nabrac niedalem i wy tez sie niedajcie.grzegorz
Grzegorz, trochę więcej szczegółów o p. Arlecie. No i pochwal się co zrobiłeś, żeby się nie dać nabrać. (p.Arleta jako koparka?) Pozdrawiam.
p.s. Stosuj znaki interpunkcyjne, to łatwiej będzie zrozumieć wypowiedź. ;)
Marek Nikodem TŻŚ '72
Edytowany przez dyzma dnia 10.04.2011, 14 lat temu
gosc34 napisał/a:
bylem rozmawialem widzialem powinno ci to wystarczyc a znaki interpunkcyjne podaruj sobiie.
Daruj, ale dalej z twojej wypowiedzi nic nie wynika. Chcesz kogoś ostrzec. OK. Ale trzeba podać więcej szczegółów, aby wypowiedź nabrała wiarygodności! Nie jesteś Sobieskim a my Marysieńką, że wystarczy "Veni, Vidi, Vici'. (poprawcie,proszę ewentualnie, moja łacina jest już szczątkowa). Widać masz wstręt do j.polskiego (ojczystego?). Interpunkcja służy zwiększeniu wyrazistości zdania złożonego. A gdy Ty piszesz "tasiemcem", zatraca się sens wyrażenia. Sorry za wywód, ale tak będzie lepiej, przede wszystkim dla czytających. A przecież o to Ci chodzi. Po to piszesz. Pozdrawiam serdecznie i nie gniewaj się, proszę.
Marek Nikodem
Marek Nikodem TŻŚ '72
To nie tylko znaki interpunkcyjne: nazwy własne, imiona i nazwiska piszemy dużą literą. Niektóre zwroty pisze się rozdzielnie itd. Możesz tak pisać smsy w komórce ale nie licz, że ktoś potraktuje poważnie taki słowotok na tym forum. To nie jest lekceważenie zasad ortografii ale lekceważenie ludzi. Nawet obcokrajowiec napisał tu kiedyś lepiej.
Ponadto Pani Arleta pewnie tu nie zagląda więc pisanie wprost do niej jest chyba dość dziwaczne.
Andrzej 'Apis' Podgórski
--- Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
Edytowany przez przylodz dnia 10.04.2011, 14 lat temu
Nie wiem czemu gosc 34 jest taki zdziwiony, że tu się pisze po polsku zachowując polską gramatykę i ortografię. Przecież zarejestrowany jest na forum od dawna i też wiele razu tu zwracano na to uwagę :)
przepraszam za nie gramatyczne pisanie Pani Arleta niepotrafila mi wyplacić nawet zwrotu kosztów dojazdu w calosci a co dopiero mówic o wyplacie kapitan tez czeka na wyplate z z 3 miesięcznym opóznieniem.Dziękuje za rozmowe z Panstwem to byl mój ostatni komentarz na tym portalu .
gosc34 napisał/a:
przepraszam za nie gramatyczne pisanie Pani Arleta niepotrafila mi wyplacić nawet zwrotu kosztów dojazdu w calosci a co dopiero mówic o wyplacie kapitan tez czeka na wyplate z z 3 miesięcznym opóznieniem.Dziękuje za rozmowe z Panstwem to byl mój ostatni komentarz na tym portalu .
Teraz coś rozumiemy. Kolego, ja na Twoim miejscu tak bym się nie zarzekał. A nuż przyjdzie jeszcze kogoś przed kimś ostrzec?
Marek Nikodem TŻŚ '72
Witam.Pragnę ostrzec Was przed podjęciem pracy w firmie Weko z Gdańska.Firma ta przewozi towary do Kaliningradu i z powrotem.Praca non-stop po ok 400 godzin w m-cu.W trakcie pracy zmieniają umowę,jedzenie trzeba kupować samemu.Pensje nie na czas..Nawet nie można się doprosić o rzeczy i sprzęt potrzebny na statku.Dużo gadania a mało efektów,jednym słowem nie armatorzy a AMATORZY.
Nic ciekawego.Praca na okrągło.Musisz być dyspozycyjny 24 na dobę.Czasami nawet nie śpisz po 40 i więcej godzin .Zmian nie ma bo nikt tu nie chce przyjsć Gdyby byLy zmiany to guzik nie pieniądze.Gdy przeliczysz godziny to zarabiasz jak murarz na budowie.
Jeszcze jedno.Do pracy oprócz naszych książeczek jest potrzebna miedzynarodowa książka żeglarska.A armatorzy jak znajdą człowieka z taką książką to najczęściej brak mu dokumentów śródlądowych..A sami wiecie że to trochę inny rodzaj pływania niż rybołóstwo czy handlówka.Do tego trzeba trochę poznać język,bo tych meldunków trochę jest i trzeba wiedzieć o co im się rozchodzi.Pozatym tam to jest cholerna biurokracja,wiadomo-Rosija.Pozdrawiam
no po rosyjsku gadam jeszcze niezle tez plywalem do rosji po 2 razy w tygodniu przez 4 lata,ale na tankowcu po rope do kaliningradu i Sankt Petersburga oraz portow pribaltyki bylo fajnie, wesolo, dancingi , handelek fajkami bo z tamtad wozilismy rope do finlandii, ogolnie lubie ten narod, no ale jak tak duzo roboty i kasy nie placa to niech spadaja, ja na razie na barze u holendra.Pozdrawiam
Witam.Panowie dajcie spokój z żegl. Bydg..jeżeli chodzi o rejsy do Kaliningradu.Jedyne co będzie dużo to godziny pracy.Na razie wszystko w powijakach.Zarobki bedą niewielkie jezeli chodzi o godziny pracy,chyba porozumieli się z Weko z Gdańska.
Chcesz pracować Twoja sprawa kolego za ile i jak długo.Porównasz to co Ci wypłaca do godzin pracy to pojmiesz ze za tą kasę murarz by sie zastanawiał,no chyba że pomocnik.Pozdrawiam
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies