O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Firmy, które należy omijać szerokim łukiem

Ostatnia aktualizacja 6 lat temu
S
SzaflikPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 15 lat temu
Przypomnij sobie,jak sam traktowałeś pracowników jakis czas temu będąc dzierżawcą,potem opisuj innych.
norbinorbiUżytkownik Użytkownik
Dodano 15 lat temu
kolego ja pływałem u Marka od września 2007 do kwietnia 2008 i mam co do tego okresu dobre wspomnienia, umowa na stałe po miesiącu, wypłata 1-go no max 5-go każdego miesiąca, wszystko co do grosza, żadnych rat, zwrot za dojazdy, a i za mandat (czytaj prędkość + policjant za drzewem) też zwrócił, było też wyżywienie. Dla mnie "miodzio" :-). Jedyne czego żałuję to tego, że zostawił dzierżawę. A ja przeszedłem do "Żeglugi Bydgoskiej sp z o.o.", której nie polecam nikomu, tabor czytaj wraki (efekt na zdjęciach w galerii - trzymiesięczne wydobywanie barki z dna Wisły), marna kasa i tylko dwóch ludzi w biurze, z którymi można się było dogadać. Naprawdę szanuję ludzi, którzy tam dalej pracują. Smutne, że taka porządna firma tak podupadła :-(
Z POWAŻANIEM NORBERT WEGNER - norbi
tel. : +48600675205
gg : 33251026
Edytowany przez norbi dnia 03.02.2010, 15 lat temu
S
Dodano 15 lat temu
gratuluję miłych wspomnień,ale gość nie tylko mnie potraktował jak śmiecia.Dobrze,że zamknął firmę,inaczej w rankingu firm,kt.należy omijać szerokim łukiem,miałby pierwsze miejsce.
Z
zbychu1949Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 15 lat temu
Ja byłem u Marka i nie mam żadnych złych wspomnień potwierdzam to co napisał Norbi. Pozdrówka
Edytowany przez zbychu1949 dnia 04.02.2010, 15 lat temu
Elzbietka marynarzElzbietka marynarzUżytkownik Użytkownik
Dodano 15 lat temu

Cytat

Teos napisał/a:

Cytat

uz niebedzie Elzbietki deksman tylko Matrose

No właśnie Elu, męczy mnie jedno pytanie - czy zamierzasz przy każdym awansie zmieniać nicka ? ;-))

Drogi Teos ,przeciez nic niezmienilam tylko nazwe statku przy podpisie,a podzielic sie z wami to wiadomoscia bylo dlamnie przyjemnoscia....pozdrawiam
ELzbietka marynarz>a/b Ms Bayerischer Wald<....pozdrowionka..
M
MoniuraNowicjusz Nowicjusz
Dodano 14 lat temu
Witam.
Jesli chodzi o p.Henryka Kajewskiego z Piły to takze odradzam prace u tego Pana.Od marca toczy sie sprawa w Sadzie w Pile przeciwko temu Panu z tytułu braku umowy,zaległych wypłat itp.Panowie darujcie sobie prace u tego Pana.
Pozdrawiam.
Mam zapytanie czy moze ktos orientuje sie gdzie mozna szybko dostac prace u dobrego pracodawcy?Moj tata ma duze doswiadczenie jako kapitan zeglugi srodladowej a przez H.Kajewskiego został zwolniony z dnia na dzien bez wypłacenie zaległych wypłat.
Na wszelki wypadek podam e-maila
monika.janowicz@asta-net.com.pl
Edytowany przez Moniura dnia 24.03.2010, 14 lat temu
Krzysztof WegnerKrzysztof WegnerPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 14 lat temu

Cytat

zbychu1949 napisał/a:
Ja byłem u Marka i nie mam żadnych złych wspomnień potwierdzam to co napisał Norbi. Pozdrówka
Popieram.
S
Dodano 14 lat temu

Cytat

Szaflik napisał/a:
gratuluję miłych wspomnień,ale gość nie tylko mnie potraktował jak śmiecia.Dobrze,że zamknął firmę,inaczej w rankingu firm,kt.należy omijać szerokim łukiem,miałby pierwsze miejsce.

j.w.
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 14 lat temu

Cytat

egonzeglarz napisał/a:
Cześć Tadziu,dlaczego twiedzisz że to ryzykowny temat?nasze środowisko powinno mieć wpływ na warunki w jakich przychodzi nam pracować a nie tylko pokornie godzić się i pchać do kieszeni szmal nierzadko kosztem własnego zdrowia.Jeżeli koledzy zaczną omijać takie firmy to w końcu ich właściciele bądą zmuszeni zweryfikować swoje podejście do pracownika albo sami wsiądą na wraki.więcej info na pocztę jak byś chciłał.pozdrawiam
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 14 lat temu

Cytat

egonzeglarz napisał/a:
Kledzy mam nadzieję ,że w tym miejscu rozpocznę wymianę informacji oraz dyskusję n.t firm ,armatorów ,u których pracy nie polecałbym nawet wrogowi!......na początek OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKIEM WSZYSTKO CO MA NAPISANE NA BURCIE "STEPNICA" Spędziłem w tej firmie ostatni sezon.....złom,zgroza i żenada.
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 14 lat temu
Zgadzam sie uważajcie na Kajewskiego, zatrudnia na czarno i nie jest wypłacalny ostatnio został zaresztowany przez Niemiecką policję za długi i siedział w areszcie ,nie zatrudniajcie się bo to ewidentny oszust i naciągacz nie dajcie się nabrać przestrzegam wszystkich i pozdrawiam
L
leonNowicjusz Nowicjusz
Dodano 14 lat temu
Info o kajeskim prawdziwe oszust itd. zgłosiłem go do US.
Z
zok3Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 14 lat temu
Zgadza sie. Umówiłem sie z nim na zastępstwo. Tylko 5-ec dni, więcej nie chce a miałem być dłuzej. Niesumienny. No i wycofuje sie z umowy jak przychodzi do wypłaty.
Edytowany przez Apis dnia 09.06.2010, 14 lat temu
M
MHJPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 14 lat temu
Witam!

Jako przedstawiciel firmy MHJ Transport chciałbym sprostować podane we wcześniejszych postach informacje na temat barki Andromeda i pana Henryka Kajewskiego. Jego firma zakończyła swoją działalność z powodu długów zgodnie z wyrokiem sądu na początku stycznia 2011 o czym można było przeczytać w miejscowej prasie. Wyżej wymieniona barka Andromeda stała się własnością firmy MHJ Transport. Jest to firma całkowicie odrębna i niezależna od działalności p. Henryka Kajewskiego.

Z tego powodu prosimy o rozgraniczenie ,,interesów'' p. Henryka od barki Andromeda. Osoby zainteresowane dokładniejszymi informacjami proszę o kontakt: mhj.transport@gmail.com

Pozdrawiam,
MHJ
Edytowany przez MHJ dnia 18.03.2011, 14 lat temu
dyzmadyzmaPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 13 lat temu
[quote]Moniura napisał/a:
Witam.
Jesli chodzi o p.Henryka Kajewskiego z Piły to takze odradzam prace u tego Pana.Od marca toczy sie sprawa w Sadzie w Pile przeciwko temu Panu z tytułu braku umowy,zaległych wypłat itp.Panowie darujcie sobie prace u tego Pana.

Mam w związku z tym pytanie. Czy p. Jerzy Kajewski z firmy MHJ. Transport nie ma nic wspólnego z p. Henrykiem Kajewskim? Firma MHJ, jak wiecie, stanowczo się odcina od p. Henryka. Wzbudza zaufanie? Ktoś coś wie na ten temat? Pozdrawiam Brać!
Fortuna toczy się kołem, pod kołem to pojąłem!
Marek Nikodem TŻŚ '72
M
Dodano 13 lat temu

Cytat

dyzma napisał/a:

Mam w związku z tym pytanie. Czy p. Jerzy Kajewski z firmy MHJ. Transport nie ma nic wspólnego z p. Henrykiem Kajewskim? Firma MHJ, jak wiecie, stanowczo się odcina od p. Henryka. Wzbudza zaufanie? Ktoś coś wie na ten temat? Pozdrawiam Brać!

Witam,

Nazywam się Jerzy Kajewski. Poproszono mnie w firmie (MHJ), bym przedstawił się na forum i wyjaśnił wątpliwosci związane z moją osobą.

W firmie MHJ jestem odpowiedzialny za PR, kontakty z pracownikami, w razie potrzeby rekrutuję też nowych.

Jak wyżej napisano firma MHJ stanowczo odcina sie od byłej działalności pana Henryka Kajewskiego. Prywatnie jest on moim ojcem. Jako firma nie mamy zamiaru ukrywac tego faktu, tuszowac itd. Naszym zdaniem takie działania wpływają negatywnie na wizerunek firmy. Kazdy z przyszłych pracowników ma prawo do pełnej informacji i wiedzy na ten temat.
Pan Henryk Kajewski nie ma ŻADNEGO udziału w firmie MHJ Transport.

Ja osbiście nie mam zamiaru np zmieniac nazwiska z powodu byłej działalności mojego oojca. Bez przesady :)
Jestem mu wdzieczny za to, że mi pokazał istnienie takiego czegoś jak Żegluga Śródlądowa. Nasze prywatne relacje to sprawa osobista.

Dość o mnie.
Odnośnie opini o firmie wsrod bylych pracownikow. Wątpię, by ktoś się wypowiedział gdyż firma MHJ w tej formnie działa od poczatku lutego. Do tej pory zatrudnialismy Czechów. Mimo tego wszelkie opinie są mile widziane :)

Mam nadzieję, że w tym poscie wyjaśniłem wszelkie pojawiające się wątpliwości.

Po więcej informacji zapraszam do kontaktu: mhj.transport@gmail.com

Pozdrawiam,
Jerzy Kajewski
M
MarandUżytkownik Użytkownik
Dodano 13 lat temu
Czy pan H. Kajewski jest zatrudniony w firmie MHJ na stanowisku kapitana?
Edytowany przez Marand dnia 21.03.2011, 13 lat temu
M
Dodano 13 lat temu

Cytat

Marand napisał/a:
Czy pan H. Kajewski jest zatrudniony w firmie MHJ na stanowisku kapitana?

Witam,

Tak. Pan Henryk Kajewski jest zatrudniony w firmie MHJ jako kapitan. Nie ma on żadnego wpływu na podejmowane w firmie decyzje. Jest traktowany na równi z innymi kapitanami.

Dodam jeszcze, że przez większość użytkowników forum jest uznawany jako oszust. Mają Państwo do tego pełne prawo. Jednakze jak pisałem wcześniej jest on moim ojcem i według mnie nadal należy mu się szacunek z mojej strony. Nie mam prawa skazywać go na finansowy niebyt, mając możliwość pomocy, zatrudniając go.

Pozdrawiam,
Jerzy
dyzmadyzmaPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 13 lat temu

Cytat

egonzeglarz napisał/a:
I tu pojawia się problem ale chyba są takie?

Eryk, na Erisie nie jest chyba tak źle? Ja nie narzekałem na nic, oprócz latania z blaszanki na blaszankę, co trzy tygodnie (miał trzy statki). Dlatego też zszedłem. Pozdrawiam Krügermannowców.
Fortuna toczy się kołem, pod kołem to pojąłem!
Marek Nikodem TŻŚ '72
M
MareksPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 13 lat temu
Witam!Czytam te wypowiedzi Pana Jerzego z firmy MHJ a moje zdanie to takie że ta firma to firma rodzinna od skrótu Małgorzata,Henryk,Jerzy tylko zapomnieli dopisać nazwisko bo o ile mi wiadomo ta Pani miała już w grudniu 2010 roku firmę w Niemczech ale nie znam nazwy bo nie dostałem żadnego papierka a pracowałem na Andromedzie i do dzisiaj Pan H Kajewski się nie rozliczył.
Edytowany przez Mareks dnia 06.04.2011, 13 lat temu
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.