wojpaPoczątkujący użytkownik 
Dodano
17 lat temuPamietam gdzies w latach 80, w 87-89 na pierwszym i drugim programie telewizji Polskiej pokazywali w przerwach pomiedzy programami pchacza Bizona plynacego z Barka na Kanale Bydgoskim, podlazona byla muzyka i pokazywali nature nad Kanalem Bydgoskim, i w jedym ujeciu zachaczli o Bizona Pchacz (Typ II) nie moge przypomiec sobie numeru pchacza , byl on z Zeglugi Bydgoskiej, pamietam ze nagralem wowczas na kasete VHS, nie moge znalesc go teraz.. cala ta muzyka trwala okolo 5 minut..
jestem ciekaw czy ktos pamieta to, jestem ciekaw czy by telewizja miala jeszcze informacje czy video tego.. :D
kojUżytkownik 
Dodano
17 lat temuNie wiem czy o to chodzi, ale pamiętam taki reportaż z tych lat jak transportowano elementy jakiegoś mostu lub czegoś podobnego ( miałem wtedy ok13-14 lat to nawet nie wiedziałem co to jest pchacz).
wojpaPoczątkujący użytkownik 
Dodano
17 lat temuTo nie ta, to byla przerwa, i na niej puscili Krajobraz nad Kanalem Bydgoskim, wraz z muzycznym podkladem, w jedym ujeciu widac barke z weglem/koksem zaladowana, i potem trzymali na barce ujeciu az do pchacza Bizona...