o ile przy pędnikach i silnikach miałam minimalne pojecie o tyle jesli chodzi o układy przeniesienia napędu to nie wiem kompletnie nic:) proszę o pomoc. MOze ktosmi powie jakie stosuje sie przekladnie na BM. prosze o wyrozumialosc--->są to przekladnie mechaniczne?pneumatycnze?hydrauliczne?elektroniczne??;)..... wiem ze moa byc redukcyjne i red.-nawr. i takie ponoc sa na BM. ale moze jakies typy? musze czegos sie zlapac a potem pojdzie jak po maśle;)
Witaj,Ano.Mam kompletny opis techniczny przekładni SR,wchodzącej w skład zespołu napędowego "Delfin"-jest tego ok.15stu stron maszynopisu(włącznie z rysunkami). Jeśli chcesz,chętnie Ci użycze.Musimy tylko uzgodnić w jaki sposób.Niestety nie mam skanera...
jakos zabraklo mi czasu aby posiedziec na forum:) ale przy niedzieli wracam do pracy. taki opis oczywiscie by mi sie przydal jak najbardziej, tylko czy w BM tosowano "delfiny"?
Cześć Ana!
Niewiele Ci mogę pomóc, bo nie znalazłem żadnych stron w sieci, zawierających opis przekładni redukcyjno-nawrotnej, produkcji Lohmanna. Było tylko jedno zdjęcie z podobnymi sprzęgłami, ale bez opisu. Z tego co pamiętam, to było sprzęgło hydrauliczne, satelitarne, z dwoma wałkami pośrednimi. Spróbuj zapytać o to, via e-mail, Andrzeja Ogonka, kapitana statku szkolnego,"Sucharskiego". Na szkolnym statku, zawsze była dokumentacja całej maszynowni, więc pewnie sprzęgieł też. Silniki "Delfin", na beemkach, zaczęto montować w miejsce silników Puck B150W, w latach osiemdziesiątych. To były barki, chyba od nr 5518 do 5526, czyli ostatnie z serii BM-500.
Kazimierz Tomaszewski:)
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies