Pytanie zasadnicze, jak na to będzie patrzyła szkoła?Po drugie, osobiście myślę,że lepiej by było, aby istniało jedne porządne i silne Stowarzyszenie. Tu nie chodzi o to by spotkało się kilku kumpli z dawnych lat przy piwie (tez chętnie bym się napił) ale pisząc górnolotnie o żeglugę śródlądową. Lista zadań do wykonania przez takie Stowarzyszenie jest bardzo długa, a do tego potrzeba szeregu ludzi nie tylko o specjalności żegluga śródlądowa...
Pozdrawiam
koj
Możecie wstąpić do nas a jak kiedyś założycie swoje Stowarzyszenie to nie będziemy Was traktować jak konkurencję, ale jak partnerów.
Nasz kolega i absolwent Andrzej Ogonek był Waszym nauczycielem i nie przeszkadza to wcale, żeby były naszym doradcą d/s szkolenia.
Pozdrawiam
v-ce Prezes
Razem z Andrzejem pływałem na Sucharskim.
A jeżeli chodzi o stowarzyszenie, prowadzimy luźne rozmowy od paru lat, a jest nas tu w Koźlu kilku absolwentów a zarazem byłych bądź obecnych pracowników Kozielskiego ZSŻŚ.
Kiedyś nie wiedząc o tym, że sznowni koledzy już takie stowarzyszenie załorzyli myśleliśmy o zawiązaniu stowarzyszenia, które obieło by absolwentów wszystkich szkól żeglugowych w Polsce.
Kiedyś "dawno temu" sugrowałem dla Stowarzysznia nazwę : "Stowarzyszenie Absolwentów, Nauczycieli i Sympatyków ..... szkół żeglugi we Wrocławiu".
Sądzę, że absolwenci szkół spoza Wrocławia swobodnie mieszczą się w kategorii "sympatyków" i ich członkowstwo w Stowarzyszeniu nie podlegałoby żednej zbędnej dyskusji. Można jednak "pójść za ciosem" i rozszerzyć Stowarzyszenie powołując koła terenowe - właśnie dla absolwentów Koźla czy Nakła, o ile naturalnie sami zechcą. Zaznaczam, że to tylko moje sugestie. Nie jestem w Zarządzie Stowarzyszenia.
Andrzej 'Apis' Podgórski
--- Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
Z tej strony M. "Baśka" Barbara klasa żeglugowa 1991
Zakładamy stowarzyszenie absolwentów TŻŚ
Mamy termin spotkania 23.06 br. godzina 10.00 w szkole.
Zapraszamy Wszystkich chenych o wzięcie czynnego udziału w tworzeniu i pracy stowarzyszenia.
Powoli w "bólach" zaczynamy tworzyć stowarzyszenie.
Zapraszamy wszystkich chętnych kolegów absolwentów ZSŻŚ w Koźlu o kontakt ze mną na maila lub na adres szkoły.
Pozdrawiam z upalnego Koźla.
Może nie na temat: w przyszłym roku nasza szkoła będzie świętować 60-cio lecie istnienia, przy tej okazji odbędzie się kolejny zjazd absolwentów w dniu 25.09.2010 więcej szczegółów na NK lub stronie szkoły już w najbliższym czasie.
Pozdrawiam z Koźla
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies