O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

silniki na polskich statkach

Ostatnia aktualizacja 18 lat temu
K
Klusiu94Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 18 lat temu
Pytanie do "znawców tematu": cz mógłby ktoś napisać jakie silniki były stosowane na polskich statkach żeglugi śródlądowej ? Zdaję sobie sprawę że to temat dość obszerny bo niektóre jednostki tego samego typu były produkowane w różnych latach z różnymi rodzajami silników ale myślę, że powoli jesteśmy w stanie "do wszystkiego dojść".
Klusiu94
TeosTeosAdministrator Administrator
Dodano 18 lat temu
Cześć Maciej, co prawda nie jestem "znawcą tematu" ale mogę Ci podpowiedzieć że Waldemaras zamieszcza na forum opisy wielu polskich statków, przy każdym opisie jest też typ silnika jaki był stosowany. Jeżeli chciałbyś to w formie tabelki to wystarczy ją sobie stworzyć, wypełnić dostepnymi informacjami i pytać o puste miejsca :D
Chociaż z drugiej strony chodzi za mną od pewnego czasu pomysł stworzenia bazy danych z interfejsem przez www. Problem mógłby być z uprawnieniami do niej - kto powinien mieć prawo dodawania informacji ?
Z
zibiNowicjusz Nowicjusz
Dodano 18 lat temu
Myślę, że jest to dobre miejsce do wymiany doswiadczeń i obserwacji nie tylko dla "absolwentów" (szacunek) ale i dla tych którzy poznali lub chcą poznać smak luźnego spędzania wolnego czasu na wodzie płynącej. Są to znacznie odmienne wrażenia w porównaniu z wodą stojącą ,czyli jeziorami, i dającą dużo więcej wrażeń. Tutaj nie da się siedzieć bezmyślnie za sterem, tu w każdej chwili może się pojawić coś niespodziewanego. Czy ktoś poznał już jakie to odczucie kiedy płynąc łodzią w górę rzeki skończyło się paliwo a z góry, zza zakrętu wyłania się załadowany na 1000 ton zestaw prowadzony przez BIZON-a? Wrażenie niezapomniane! Od tego czasu już nie zapominam o tak prozaicznych sprawach. Jeżeli są osoby zainteresowane wymianą tego typu doświadczeń chętnie podyskutuję, a także i o tym jaką zawadą na wodzie są ci mali dla dużych i odwrotnie.
zibi
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.