Piszę tutaj do Was jako ostatniej deski ratunku. Otóż w mojej pracy dostałem zadanie kalkulacji kosztów przewozu barką 15000 ton piachu z Portu Szczecin do Portu Police... nie chodzi bynajmniej o zapytanie do któregoś z operatorów barkowych ile to będzie kosztowało - to firma zrobi na końcu. Chodzi o to, że mam oszacować koszty takiego przedsięwzięcia ze strony barkarza , czyli paliwo, amortyzacja, pracownicy, inne koszty, koszty wynajęcia toru żeglugowego itp itd. Pewnie po to , aby firma wiedziała jakie ma możliwości negocjacyjne z właścicielem barki. No i tu powstaje problem, ja 20 lat jestem w transporcie drogowym, i nie mam zielonego , a nawet bladozielonego pojęcia nawet o przybliżonych kosztach w trakcie realizowania takiej usługi. Czy ktoś jest na tyle zorientowany aby poświęcić mi z 3 minuty i opisać jak to po kolei wygląda... oczywiście nie oczekuję wyliczenia co do złotówki, ale przynajmniej rząd kosztów....
Wielkie dzięki!
Sebastian
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies