Cześć,
Zacząłem zastanawiać się nad przepłynięciem jachtem ze Szczecina do Marsylii. Zastanawiałem się nad możliwą trasą, jednak jacht ma silnik o mocy jedyne 8KM. Zdaję sobie sprawę, że odcinka Renu z Duisburga do Koblenz z takim silnikiem nie pokonam, w związku z tym chciałem zapytać jaką alternatywną trasę moglibyście polecić dla jachtu o zanurzeniu 1,55m, żeby dopłynął ze Szczecina do Marsylii? Znacie jeszcze inne miejsca, w którym prąd mógłby uniemożliwić taki wypad?
Pozdrawiam serdecznie, Marcin Grzyś
Jest to możliwe, Renem pojedziesz w dół z Friedrichsfeld do Nimegen, więc teoretycznie 8 koni starczy. Z tym, że nie mam wiedzy jak wyglądają przepisy na Renie odnośnie takich jednostek jak Twoja. Ja osobiście na 8 koniach bym się wachał. Jak chcesz podeślę Tobie mapkę. Przyślij mi na priv swój email.
A moglibyście polecić jakieś przewodniki po kanałach Beneluksu (Belgia i Holandia)? Szukałem, ale wszystkie są powyżej 100zł. Może być po angielsku lub nawet po niemiecku
Jeśli kogoś interesuje trasa kanałami ze Szczecina do Marsylii to na razie jestem w połowie drogi.
Tutaj adres strony na której można o tej podróży trochę poczytać http://mag-mar.bl... , mało szczegółów technicznych, ale nie taki był cel tego bloga - z nowości jedna ważna - pływanie po kanałach Belgii jest płatne od 2 miesięcy - 40 Euro na okres 3 miesięcy (nie można kupić winiety na jeden dzień, tydzień itp...) - ja będę płynął tydzień - wyszło mi drogo. Do tej pory było za darmo.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies