Dyskusja na ten temat trwa już chyba od prawieków, mamy prawie końcówkę września 2014, a rozporządzenia jak nie było tak nie ma. Spojrzałem sobie w Bip'ie Ministerstwa, kiedy zostało skierowane do podpisu przez ministra i nawet nie będę tego komentował. W tymże samym Bip'ie można przeczytać, że rozporządzenie wejdzie w życie w trzecim kwartale, czyli już zaraz. A wczoraj dowiedziałem się z dwóch źródeł, że nie będzie we wrześniu rozporządzenia :-o Nie mam oficjalnej informacji z odpowiedniego departamentu w ministerstwie ( nie udało mi się dodzwonić ), ale dowiedziałem się, że podobno dyrektorzy Urzędów Żeglugi Śródlądowej, będą w przyszłym tygodniu w Warszawie aby rozmawiać na ten temat i dowiadywać się kiedy można się spodziewać rozporządzenia. Czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć tym informacjom? Być może niepotrzebnie się denerwuję, może w naszym kraju to już normalne że sprawy dotyczące Żeglugi Śródlądowej są za przeproszeniem olewane nawet przez ministerstwo za nią odpowiedzialne?
Witam kolegów, mimo iż brak jest przedmiotowego rozporządzenia to w UŻŚ w Szczecinie przyjmowane są dokumenty na egzaminy. Więc koledzy książki, wyciągi, badania i do Pani Krysi :)
Według tej strony http://legislacja...ekt/211233 zakończyły się 2 etapy z 9 tworzenia tej ustawy więc chyba nigdy się tego rozporządzenia nie doczekamy bo potem zmieni się rząd i tak dalej i i tak będa mieli to w dupie. Jedna wielka żenada, parodia i brak słów trzeba by się dodzwonić do szkła kontaktowego czy gdzieś i nagłośnić sprawę przecież to jest jeden wielki cyrk to po co istnieje szkoła w nakle jak nawet młodszym marynarzem zostać nie można . Moje papiery leżą od stycznia czekam na patent B. Kapitan portalu organizuje różne sprawy dotyczące przywrócenia żeglugi na Odrze ale po co skoro nie da się nawet zostać marynarzem i podwyższać kwalifikacji.
właśnie według prawa nie a w rzeczywistości po szkole w Nakle wychodzisz z mlodszym marynarzem wiadomo do sternika kasa się zgadza to i patenty masz co do rozporządzenia dluga droga przed nami ale prace trwaja jak to sie mówi wiec znowu leci kasa dla polityków i tak w kolo
Witam, dzisiaj ukazało się w Dzienniku Ustaw Rozporządzenie Ministra Infrastruktury i Rozwoju z dnia 20 listopada 2014 r. w sprawie kwalifikacji zawodowych i składu załóg statków żeglugi śródlądowej. Więc w końcu nastąpi długo oczekiwana normalność w podnoszeniu i uznawaniu naszych kwalifikacji.
Czy ktoś z entuzjastów ukazania się nowego utęsknionego Rozporządzenia porównał jego treść z zapisami w poprzedzającym je rozporządzeniu... ?
Po pobieżnym przeglądzie zauważyłem, oprócz redakcyjnych, kilka merytorycznych zmian i ograniczeń, które generalnie należy uznać za niekorzystne dla zainteresowanych marynarzy i armatorów też.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies