O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Co z rozporządzeniem o kwalifikacjach?

Ostatnia aktualizacja 11 lat temu
vasyldvasyldPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 11 lat temu
Dyskusja na ten temat trwa już chyba od prawieków, mamy prawie końcówkę września 2014, a rozporządzenia jak nie było tak nie ma. Spojrzałem sobie w Bip'ie Ministerstwa, kiedy zostało skierowane do podpisu przez ministra i nawet nie będę tego komentował. W tymże samym Bip'ie można przeczytać, że rozporządzenie wejdzie w życie w trzecim kwartale, czyli już zaraz. A wczoraj dowiedziałem się z dwóch źródeł, że nie będzie we wrześniu rozporządzenia :-o Nie mam oficjalnej informacji z odpowiedniego departamentu w ministerstwie ( nie udało mi się dodzwonić ), ale dowiedziałem się, że podobno dyrektorzy Urzędów Żeglugi Śródlądowej, będą w przyszłym tygodniu w Warszawie aby rozmawiać na ten temat i dowiadywać się kiedy można się spodziewać rozporządzenia. Czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć tym informacjom? Być może niepotrzebnie się denerwuję, może w naszym kraju to już normalne że sprawy dotyczące Żeglugi Śródlądowej są za przeproszeniem olewane nawet przez ministerstwo za nią odpowiedzialne?
vasyld
garongaronUżytkownik Użytkownik
Dodano 11 lat temu
Witam kolegów, mimo iż brak jest przedmiotowego rozporządzenia to w UŻŚ w Szczecinie przyjmowane są dokumenty na egzaminy. Więc koledzy książki, wyciągi, badania i do Pani Krysi :)
Racja jest jak dupa, każdy ma Swoją ...
E
eskimorsNowicjusz Nowicjusz
Dodano 11 lat temu
Według tej strony http://legislacja...ekt/211233 zakończyły się 2 etapy z 9 tworzenia tej ustawy więc chyba nigdy się tego rozporządzenia nie doczekamy bo potem zmieni się rząd i tak dalej i i tak będa mieli to w dupie. Jedna wielka żenada, parodia i brak słów trzeba by się dodzwonić do szkła kontaktowego czy gdzieś i nagłośnić sprawę przecież to jest jeden wielki cyrk to po co istnieje szkoła w nakle jak nawet młodszym marynarzem zostać nie można . Moje papiery leżą od stycznia czekam na patent B. Kapitan portalu organizuje różne sprawy dotyczące przywrócenia żeglugi na Odrze ale po co skoro nie da się nawet zostać marynarzem i podwyższać kwalifikacji.
P
piotrek24Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 11 lat temu
właśnie według prawa nie a w rzeczywistości po szkole w Nakle wychodzisz z mlodszym marynarzem wiadomo do sternika kasa się zgadza to i patenty masz co do rozporządzenia dluga droga przed nami ale prace trwaja jak to sie mówi wiec znowu leci kasa dla polityków i tak w kolo
S
szumerloNowicjusz Nowicjusz
Dodano 11 lat temu
Witam, dzisiaj ukazało się w Dzienniku Ustaw Rozporządzenie Ministra Infrastruktury i Rozwoju z dnia 20 listopada 2014 r. w sprawie kwalifikacji zawodowych i składu załóg statków żeglugi śródlądowej. Więc w końcu nastąpi długo oczekiwana normalność w podnoszeniu i uznawaniu naszych kwalifikacji.
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 11 lat temu
Czy ktoś z entuzjastów ukazania się nowego utęsknionego Rozporządzenia porównał jego treść z zapisami w poprzedzającym je rozporządzeniu... ?
Po pobieżnym przeglądzie zauważyłem, oprócz redakcyjnych, kilka merytorycznych zmian i ograniczeń, które generalnie należy uznać za niekorzystne dla zainteresowanych marynarzy i armatorów też.
pingwinpingwinPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 11 lat temu
Witam. Znalazlem jeden piekny zapis. Do wyplywania na kapitana A potrzeba 30 dni na wodach wewnetrznych (1 miesiac).
Avalon Passion
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.