O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Dokumenty w NL/BE

Ostatnia aktualizacja 6 lat temu
N
noarafPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 11 lat temu
Czesc. Będę w następnym tygodniu w Amsterdamie i Antwerpii. Pomyslalem,ze może przy okazji moglbym pojsc tam do urzędu i wyrobić sobie ichnie papiery |(zweryfikować nasze polskie). Czy ktoś moglby mi podpowiedzieć gdzie isc i co musze/mogę wziasc ze sobą z kraju, a co musze zalatwiac (i gdzie) tam, na miejscu? DZIEKI WIELKIE!! :)
pzdr, Grzegorz
W
WojtekNowicjusz Nowicjusz
Dodano 11 lat temu
Holandii zajmuje się tym urząd w Rotterdamie.Musisz mieć książeczkę i tyle.Wbiją ci decksmanna na ren,więc lepiej załatwic to w niemczech.
MisiordonMisiordonPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 11 lat temu
Dla urzędu w Rotterdamie liczą się głównie dni wypływane na Renie. Dla urzędu niemieckiego np. w Regensburgu (tam podbijałem miesiąc temu), każdy dzień żeglowny jest dniem ważnym. Pozdrawiam
P
PrzecholNowicjusz Nowicjusz
Dodano 10 lat temu
Panowie czy w Holenderskich / Belgijskich ksiazeczkach zeglugi srodladowej są wpisy na Ren czy tylko ogólny stopień ?

Dziś pani z SAB mi powiedziala ze nie honorują polskich patentów ani świadectw :) Fajna UNIA EUROPEJSKA.
domel-d4domel-d4Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 10 lat temu
Pani Cię okłamała delikatnie mówiąc. Poza tym w holenderskich egzemplarzach książek pracy były zawsze wpisy na Ren, stopni a także wypływanych dni na Renie i poza nim. Wyrobiłem osobiście w zeszłym roku belgijską książkę pracy i wpisano mi do niej tylko stopień na Renie, następną stronę pozostawiając pustą bez przepisania stopnia poza Renem. Natomiast w opisach rejsów, w tabelce brakuje kolumny wyróżniającej dni rejsu odbytego czysto na Renie. Niestety pani nie wytłumaczyła mi dlaczego tak jest teraz w Belgii. Polskie patenty śródlądowe na 100 procent są uznawane bez potrzeby przepisywania. Może o to chodziło im w SAB-ie? Bo inaczej nie wiem po co poszedłeś do nich.
Pozdrawiam. Daniel Kotur. mts Pamir ...but why is the rum gone?? Smile
P
PrzecholNowicjusz Nowicjusz
Dodano 10 lat temu
No czytajac pozniejsze zapisy ze strony CCKR zauwazylem ze sama chyba sie nie orientuje.

Dziwi mnie ze belgowie maja inna ksiazeczke skoro zazwyczaj maja wszystko podobnie jak Holendrzy lub francuzi. Tymbardziej ze francuzi i holendrzy maja ten sam format ksiazeczki czyli ten renski jak niemcy.

W urzedach niemieckich nasze dokumenty uznaja ale cos srednio z uznawaniem naszycj stopni bo kazdy nie do konca wie co wpisac na Ren i zanizaja.

Ja tam osobiscie nie bylem w Sabie tylko poprosilem rodowitego belga zeby tam zapytal o to. Sam sie zdziwil. A gdzie wyrabiales w belgii ? Antwrrpia ? Jak ci przepisali stopien do ksiazki i czemu nie wpisala na inne kanaly ?

Rozumiem ze trzeba miec ta ksiazeczke na belgie bo inaczej nie zatrudniaja ?
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.