Witam,
Szukam informacji o godzinach i kosztach śluzowania, "kruczkach" i ważnych informacjach -przepłynięcia tzw pętli berlińskiej.
Krótko mówiąc mamy plan bareczką 11m popłynąć z Poznania - Berlin dookoła i powrót.
Czy możecie podrzucić jakieś linki do stron jak i Wasze spostrzeżenia co do takiej trasy?
Pozdrawiam serdecznie
Adam
Najlepiej zakupić niemieckie mapy na wody śródlądowe i tam są wszystkie informacje i nie ma z niczym problemów. Dzięki uprzejmości zaprzyjaźnionego Klubu MRC Berlin Klub Kilwater posiada takie mapy z 2012 roku. Dodatkowo wodniacy z Niemiec służą pomocą.
Jak ze znajomością niemieckiego lub angielskiego ???
Taka poglądowa mapka: http://www.wsa-b.de/wasserstrassen/ka...index.html
Oprócz mapki ma tam kolega wszystkie potrzebne informacje min.śluzy. Niestety po niemiecku. Do tego polecam znane wszystkim łodziarzom "urządzenie" nawigacyjne o nazwie WESKA :)). Można nabyć w formie książkowej w każdym WSA. W razie czego mogę pożyczyć ;) na priv wersję elektroniczną.Nie byłem tam nigdy jachtem więc niewiele mogłem pomóc.Pozdrawiam
Mam takie pytanie i wątpliwość: czy w związku z wysokim stanem Odry a także lokalnymi podtopieniami rzek na południowej części Niemiec, ma to jakiś wpływ na obecną żeglugę Hawelą z Odry do Berlina i dalej kanałami na Maklemburgię? Czy poziom wód w rejonie Maklemburgii nie podnósł się za dużo co spowodowałoby zamknięcie śluz i brak możliwości przepływu w kierunku j. Muritz?
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies