Witam .Solidaryzujac sie z wszystkimi wodniakami,bo sam nim jestem ,chciałbym ostrzec tych ktorzy planuja remont, lub budowe jachtu stalowego o nieuczciwosci pewnego pana ,ktory na łamach tego serwisu i innych jest bardzo aktywny jest on takze zeglarzem i oferuje swoje usługi, lącznie z budową nowych barek srodlądowych.Na przygodzie z tym panem stracilem kilka, bo ok 10 tys PLN.Mianowicie ,oddalem moj jacht stalowy temu panu do przebudowy a on byl niezwykle uprzejmy a wrecz czarujacy ,dopoki nie dostał kilkutysięcznej zaliczki,pozniej wzystko sie zmienilo i stał sie wręcz bezczelny.W efekcie nie wywiazal sie z umowy a to co zrobił ,swiadczy o jego żałosnych umiejętnosciach a kilkadziesiąt osob , ktorzy to jego dzieło ogladali ,wszyscy krecili z politowania głowami. Dla przykladu,po częsciowym wycięciu bocznych scian nadbudowki ,spawał je pozniej z malutkich odpadow starych blach ,co tak sciany pofałdowało ,ze aż porozrywło okna.Jacht od tego pana odebralem i z obrzezy Poznania przewiozlem droga ladowa do innego warsztatu, do Wroclawia ,co mnie kosztowalo 3 tys PLN.Nigdy nie uslyszałem od tego pana ,ani słowa skruchy nie mowiąc juz o chociarz częsciowym zwrocie pieniędzy.
Uwazajcie wiec ,bo byc może wyciąganie pieniędzy od klientow to JEGO PASJA albo ICH PASJA ,bo z tego co wiem ,to nie pracuje sam.
Na pamiątkę pozostały mi zdięcia jachtu ,w stanie jaki od niego odebrałem i bardzo niemiłe wspomnienia z okolic Poznania.Zastanawiam sie tylko ,jak ten pan bedzie sie czuł kiedy spotkamy sie kiedys na wodzie ,na Warcie?????
Pozdrawiam i proszę przekazujcie sobie nawzajem adresy sprawdzonych ,uczciwych warsztatów szkutniczych itp.
antonio1
Anonim wszystko może? Jest droga sądowa, po niej możesz pisać.
Pluć i obmawiać. Jaki jest Twój udział w tym.
Zrób Pan za jak mniejsze koszty.
Jestem zniesmaczony wpisem antonio1.
Pozdrawiam i zalecam leczenie u specjalisty!!!!!!
Mocnych,bardzo mocnych slow uzywasz kolego CZECHTW,Stary Wyjadaczu.Ale to tylko swiadczy o twojej kulturze osobistej a raczej o jej braku i mam nadzieje ,ze tylko bardzo nieliczne jednostki tobie podobne, korzystaja z tego serwisu i poruszaja sie po naszych cudownych ,środlądowych szlakach wodnych.
W moim poscie, powiedziałem dokładnie tyle ile chciałem i ile moge na łamach tego serwisu.Nie podalem zadnego nazwiska ani adresu a tylko przyblizone miejsce warsztatu.
Nie namawiam nikogo tez do linczu.
Co ty z tym zrobisz czy inni,to juz zalezy od ciebie i od kazdego kto to przeczyta.Byc moze jednak ktos zainteresowany, wyciagnie z mojej przykrej nauczki jakies wnioski i w razie potrzeby ,zwroci sie z prosbą o opinię do uzytkownikow tego serwisu, zanim odda gdziekolwiek swoją łodz..Ja tego nie zrobiłem i bardzo żałuje.A jezeli ktos ,zwroci sie bezposrednio do mnie z takim zapytaniem ,wtedy moge powiedzieć gdzie mnie spotkała ta przygoda.
Pozdrawiam cie mimo wszystko STARY WYJADACZU i obiecuję ze poradzę sie mojego lekarza,czy ten przypadek kwalifikuje się do leczenia u jakiegoś specjalisty.
Antonio1
nie moja sprawa ale antonio1 ma racje nie podal żadnego nazwiska ani niku a kolega czechtw strasznie sie zbulwersował. stare przysłowie "uderz w stół a nożyce sie odezwą " ;)
Spaß muss sein
Edytowany przez mefiu dnia 23.05.2013, 11 lat temu
antonio1- Napisałeś ile chciałeś! Jednak jest tam wszystko do zlokalizowania personalnie osób.
Dziękuję za uznanie.
Pozdrawiam i do spotkania na wodzie.
Włodek.
Antonio1, witam na forum,
jeżeli rzeczywiście jesteś poszkodowany przez nieuczciwego szkutnika to nie rozumiem dlaczego nie chcesz podać dokładnych namiarów na niego ?
Poza tym nie podpisując się pod swymi oskarżeniami jesteś bardzo mało wiarygodny a chyba nie o to Ci chodziło , prawda ?
Twoje ostrzeżenie tylko wówczas będzie miało jakikolwiek sens jeżeli zostanie poparte dowodami. W przeciwnym przypadku szkoda marnować klawiatury na ten watek.
Czy jezeli podpisze się nazwiskiem będę bardziej wiarygodny???
Myslę ze chyba nie.
Tadeusz,takze do ciebie się zwracam,wy chyba nie bardzo rozumiecie moje przesłanie.Ja tego czlowieka nie chce zniszczyć,choć przyznaje ze ,jezeli on straci z mojej przyczyny kilku klientow,będzie to nauczka dla niego i chociarz nie jest to zbyt szlachetne ,ale moze i troszke jakas rekompensata, dla mojej proznej, urazonej dumy,za jego bezczelnosć.Powrocilem do tego tematu po roku za namowa moich kolegow ,takze wodniakow i tak tu sie znalazlem.Juz wtedy ,czyli rok temu powinienem zaskarzyc go do sądu,czego jednak nie zrobiłem po rozmowie z adwokatem.Jak mnie poinformował ,tego typu przypadki sa trudnymi sprawami i moga ciagnąć sie latami.Biorąc pod uwage wszystkie za i przeciw ,czyli moj czas (jestem marynarzem,takim co po morzach...) i nerwy, postanowiłem odpuscić.Kolejnym powodem bylo to ,ze chcialem miec jak najszybciej, jacht gotowy do pływania.
Jezeli podam oficjalnie nazwisko i adres tego pana,to juz kwalifikuje się jako ,,pomówienie" ,czyli w konsekwencji moze byc sąd i będę musiał udowadniać swoje racje a to znow czas i nerwy(pracuje na morzu) etc.
Tadeusz ,jak wiele warsztatow oferujacych przerobki jachtów stalowych i budowe nowych barek srodlądowych jest na obrzezach Poznania???????????
Pozdrawiam wszystkich.
Jerzy M
Na przygodzie z tym panem stracilem kilka, bo ok 10 tys PLN plus 3000 PLN
.
Jeśli ty zainwestowałeś tyle pieniędzy to co ci zależy ostrzec innych ewentualnych poszkodowanych ? chyba ze 13 tyś dla ciebie to pikuś to jeśli byłbyś uprzejmy podeślij mi choćby te 3000 tyś bo jestem zarejestrowany w Urzędzie Pracy :)
Być może, że ten szkutnik jest amatorem a nie zawodowcem bo i kolega z mojej przystani źle się o nim wypowiadał. Czechtw jak zwykle mierzy tylko swoją miarą i w swojej bezczelności będzie do upadłego bronił kolegę, nawet gdyby poszkodowanych miało by być jeszcze paru wodniaków. Jemu lepiej jest poszkodowanych wysłać do psychiatryka niż do porządnego warsztatu. Kiepskie warsztaty trzeba tu jak najbardziej opisywać i ostrzegać przed nimi.
@czechtw jest tutaj tak samo anonimowo jak @antonio1, wiec nie rozumiem czym sie chlop tak podnieca. Gdyby to mnie spotkala taka "przygoda" ze szkutnikiem-oszustem, ani chwili nie zastanawialbym sie nad podaniem jego nazwiska i adresu,aby bandzior juz nikogo wiecej nie oszukal. Jestem uczulony na takich uczciwych inaczej!
Nie podając namiarów a tylko okolice Poznania można skrzywdzić innych uczciwych szkutników lub rzucić na nich pomówienie a to już jest świństwo . Jeden czytający źle pomyśli o szkutniku z okolic Poznania a inny z Wielkopolski i tu jest ta różnica .
Wszelkie anonimowe oskarżanie nie wiadomo kogo jest po prostu pomówieniem i szczerze nie chciałbym się spotkać na wodzie z kimś co je na tym forum zamieścił więc może lepiej jak zostanie anonimem ...
Jestem tego samego zdania, że w ten sposób można skrzywdzić solidnych i uczciwych szkutników. Skoro nie ma konkretów zakończmy ten temat dając ANONIMOWI czas na przemyślenia.
Witam .Solidaryzujac sie z wszystkimi wodniakami,bo sam nim jestem ,chciałbym ostrzec tych ktorzy planuja remont, lub budowe jachtu stalowego o nieuczciwosci pewnego pana ,ktory na łamach tego serwisu i innych jest bardzo aktywny jest on takze zeglarzem i oferuje swoje usługi, lącznie z budową nowych barek srodlądowych
Twoje słowa .
Budowa Jachtu czy Barki to nie jest takie chop siup :) a nawet remont to trzeba z wody wyjąć przede wszystkim postawić na wodę .
Moim zdaniem podaj namiary na tego człowieka zanim ktoś wtopi nie 13 tysięcy a powiedzmy 450 tyś PLN kolego .
Witam wszystkich ponownie
Trudno jest mi odpowiedziec na kazdy wasz list z osobna.Widze ze niektorzy wlasciwie zrozumieli to co chce przekazac,niektorzy nie zrozumieli ale sie dobrze bawia.
Panie Januszu Kowal ,,Szkutnik 57",prosze spac spokojnie,to nie jest pan tym złym i zycze mnostwo zamowien.
Panie ,,Wygo rzeczny" ale ten z dystynkcja starszego inspektora jako logo,jezeli ma pan zamiar zainwestowac 450 tys w jacht ,radze zrobic wielki przesiew wykonawcow a z cala pewnoscia znajdzie pan , najwyzszej klasy specjalistow ,ktorym zalezy na reputacji i honorze i ktorzy nie polaszcza sie na kilka cudzych tysiecy ,zeby ratowac wlasne problemy finansowe.
Omijac tych co w stodołach i mimo zapewnien co do swoich umiejetnosci, nigdy nie powinni tego robic,a moze raczej powinni sprobowac szczescia, konstruujac np jakies klatki dla zwierzat do ZOO albo siatki ogrodzeniowe.
Powtarzam ze blizszych informacji udziele na osobista prosbe ,co juz kilkakrotnie zrobilem.
Antonio1
Nie chciałbym abyś odebrał to zbyt osobiście kolego ale logo to taki bajer jak alusy czy CB radyjko w twoim samochodzie :) a sprawa jest prosta zostane przy wersji podeślij mi 3000 PLN bo jestem na bezrobociu .
Kolego jakieś Przybliżone współrzędne ewentualnie zdjęcia z czego na co ci to przerobił czym pływasz .
Udowodnij to .
A niech tam,niech inni maja ubaw.
Kolego Wygo Rzeczny,ktorego znakiem rozpoznawczym jest dystynkcja Starszego Inspektora.Czy tak moze byc???
Przepraszam cie kolego,jezeli w jakis sposob urazilem twoja godnosc ale nie takie mialem intencje.Moze powinienem, przeprosic cie tez za to, ze nie wiedzie ci sie najlepiej,tak dla swietego spokoju,PRZEPRASZAM.
Ale nie jest chyba jeszcze tak zle kolego,bo humor ci ciagle dopisuje.
Zycze ci zebys szybko wyszedl na prosta i jezeli juz zdecydujesz wybudowac nowy jacht albo przebudowac jakis inny ,to z cala pewnoscia, podesle ci namiary na tego kogos ,kogo moim zdaniem powinienes omijac z daleka.Podobnie ,gdyby np ktos z twoich kolegow czy przyjaciol.
Antonio1
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies