Serdecznie witam Wszystkich Państwa
Gdynia jest miejscem, gdzie od wczesnego dzieciństwa żegluję, gdzie budowałem swoje (i nie tylko) łodzie, skąd wyruszałem na śródlądowe szlaki Polski i dalekie żeglarskie wyprawy.
Obecnie na emeryturze wracam na śródlądzie. Przygotowuję w tym celu łódź motorową, która mam nadzieję spłynie na wodę w bieżącym sezonie.
Jako wodniakowi od ponad pięćdziesięciu lat zależy mi, tak jak każdemu z Państwa, by śródlądowe drogi wodne Polski rozwijały się i pragnę w miarę możliwości przyczynić się do tego rozwoju.
Obecnie, mając na emeryturze więcej czasu rozpocząłem pisanie żeglarskiego bloga poświęconego popularyzacji wodniactwa, mającego wspominkowo informacyjny charakter, w którym dzielę się doświadczeniem dziesiątek lat aktywnego wodniackiego życia.
Wyrażam nadzieję że zawarte w nim treści pomogą zwłaszcza młodym wodniakom wytrwać i okrzepnąć w tym wymagającym zajęciu.
Zapraszam wszystkich do czytania i komentowania tego bloga.
Jego adres:
http://jachtmotor...ogspot.com
Czytam ten portal od długiego czasu i zachęcony jego wysokim poziomem merytorycznym i bardzo dobrą organizacją postanowiłem się zarejestrować. Żywię nadzieję na życzliwe przyjęcie i zgodę na aktywne włączenie się w Wasze wodniackie sprawy
Z uszanowaniem i pozdrowieniami Michał Maciejko