Jestem już po kursie i pomyślnie zdanym egzaminie tu: http://www.gmdss.... Polecam, zajęcia ciekawe bez obciążania niepotrzebną wiedzą, same praktyczne rzeczy, można się wiele nauczyć.
Organizowałem z ta firmą kilka takich kursów w Cigacicach.Firma ok.Certyfikaty jak najbardziej uznawane ,również przy rejestracji w UKE.Planuję w tym roku też w Cigacicach.
Dzięki za odpowiedź. Potrzebuję certyfikat oczywiście do pływania amatorskiego. Miałem ofertę takiego kursu z Helu, ale to kawał drogi czyli dodatkowe koszta również noclegu.
A ta firma robi te kursy cyklicznie w różnych miastach Polski i stąd było moje pytanie.
Zastanawiał bym się nad tym .
PATENT i POTWIERDZENIE ZDANIA EGZAMINU
Patent wysyłany jest bezpośrednio z Anglii na wskazany w formularzu adres korespondencyjny. Trwa to od 3 do 8 tygodni od momentu zakończenia kursu.
Po pomyślnie zdanym egzaminie każdy z kursantów może otrzymać pisemne potwierdzenie (PDF) o tym, iż zdał egzamin i oczekuje na wydanie certyfikatu. Ten dokument pozwala czarterować jachty w Chorwacji i prowadzić rejsy. Do tej pory wystawiliśmy kilkaset takich potwierdzeń i nigdy nie słyszeliśmy o jego zakwestionowaniu przez jakiekolwiek służby morskie.
Może być ciekawe na jakie świadectwo można przepisać je w UKE ? i czy faktyczne zarejestruje radio na łajbie na podstawie tego świadectwa.
ale czy ono jest równoznaczne z SRC na pewno amatorską żeglugę można uprawiać
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies