O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

"palacze"

Ostatnia aktualizacja 10 lat temu
zbyszek1zbyszek1Użytkownik Użytkownik
Dodano 13 lat temu
Myślę, że to jest dobre miejsce na zadanie pytania kolegom "zawodowcom" Pytanie jest może głupie, ale życiowe.
Jako nałogowy palacz mam do Was takie pytanko. Jak,w świetle ustawy o zakazie palenia w zakładzie pracy dajecie sobie radę /kierownicy jednostek i palacze/ z tym "śmierdzącym problemem".?
Krzysztof WegnerKrzysztof WegnerPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 13 lat temu
Ciężka sprawa,na moim okręcie tylko ja "kopce papierochy" jak powiada mój kapitan.Oczywiście żeby zapalić to wychodzę na pokład (ale pokład też jest miejscem publicznym).Po prostu staram się nie palić przy kimś i po papierosku nie wchodzę od razu do pomieszczeń tylko zawsze się chwile pokręcę na powietrzu.No i oczywiście guma miętowa albo jakieś cukierki miętowe.Ale ci nie palący i tak czują że paliłem.No i sam się z tym coraz gorzej czuję,czas chyba już rzucić to palenie.
Krzysztof Wegner H.M. NOTEĆ
Dodano 13 lat temu
Życzę powodzenia w rzucaniu palenia, trzymam kciuki !!!
Moje pytanie ma jednak trochę głębszy sens. Statek jest miejscem pracy, ale i "mieszkaniem", czyli w myśl przepisów nie palimy w pracy, a co z czasem kiedy nie jesteśmy w pracy, ale nadal na terenie zakładu pracy ?
M
mariNowicjusz Nowicjusz
Dodano 13 lat temu
wtedy trzeba szukać miejsca gdzie się nie będzie nikomu przeszkadzało a będzie można zakurzyć. poza tym i tak uważam, że najlepiej jest rzucić i problem zniknie.
B
bubulek24Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 13 lat temu
Zgadzam się z mari! Jak palacze chcą, to niech zaśmierdzają się we własnych domach i niech niszczą tylko swoje płuca, nie mogą raczyć tym wszystkim osób postronnych.
T
TomarNowicjusz Nowicjusz
Dodano 10 lat temu
Oduczyłem się palenia bardzo szybko.. wcale nie jest to takie trudne jak może się komuś wydawać, choć z drugiej strony nie paliłem od dawna.
A
andrzejkoziol11Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 10 lat temu
Gdy nie można palić papierosów na terenie zakładu, to najlepiej będzie rzucić palenie. Bardzo często palenie przeszkadza innym, którzy nie palą.
Dodano 10 lat temu
Rozumiem niepalących, przyznaję im rację, ale nie popadajmy w skrajną ortodoksję. Palacze to też ludzie i mają prawo do swojego nałogu.
Najgorsi są neofici, czyli ci co rzucili.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.