witam widziałem koziorozca na zalewie zegrzynskim
stoi w takim malutkim porcie jak sie jedzie z legionowa na zegrze mostem to po prawej stronie jest tam port duzo małych statków . z tego co zauwazyłem to albo rozbierany na złom albo do remontu
W Święta spotkałem p.Śladowskiego,mieszkał dawno temu na Rybakach.Bardzo mile wspominał kpt.Fidelisa i jego statek.Mówił kiedyś,ze cumuje przy bulwarze najładniejszy pchacz,porządnej Załogi .Statek zawsze był zadbany,co dobrze świadczyło o jego Kapitanie...
Zdjęcie dodane zostało przez Waldka trzy lata temu i wyświetlało się dzięki dodaniu linka z adresu strony "Galeria Floty". Link ten jakiś czas temu przestał być aktualny, bo cała "Galeria Floty" zmieniła adres (domenę) i zdjęcie przestało się wyświetlać.
Nikt więc zdjęcia nie zlikwidował, a ja nie jestem w stanie sprawdzić każdego miejsca naszego statku w poszukiwaniu nie wyświetlających się fotek. Gdy dostanę sygnał - interweniuję i link do obrazka "Koziorożca" poprawiłem. Już się ponownie wyświetla jak dawniej i nadal jego miejscem zasadniczym jest "Galeria Floty" - http://zegluga.sz...m=5&page=9
Andrzej 'Apis' Podgórski
--- Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
Na tej stronie , bylo zdjęcie Koziorożca W-02, p. w. Danielewicza z okolic Solca Kujawskiego na Wisle, ciekaw jestem komu sie nie podobalo -z tym pytaniem zwracam się do naczelnego kapitana
Kolego Szaflik 10-lat plywania na koziolku W-02 ,po Wisle ,Szkarpawiie,Warcie,Odrze,Noteci,Nogacie i NARWI Koziolek sprawowal sie znakomicie.Oczywiscie wiele zalezy od zalogi .Prawda jest taka ; jak sie cos kocha to,mozna liczyc na wzajemnosc.pozdrawiam.
Koziolek W-O2 byl pierwszym wyswieconym statkiem po wojnie w stoczni ,,ODRA'' w Szczecinie.W zwiazku z powyzszym bedzie dlugo i szczesliwie plywal po srodladowych drogach wodnych. Blogoslawienstwo tyczylo wszystkich, ktorzy beda na nim plywali, aby zawsze mogli doplywac do bezpiecznego portu. POZDRAWIAM tych ,ktorzy plywali, plywaja i beda plywac na tym dla mnie szczesliwym statku.
Koziolek W-02,bedzie dlugo i szczesliwie plywal .Byl pierwszym po wojnie wyswieconym statkiem w stoczni ,,ODRA'' wSzczecinie .Wobecnosci zalogi w skladzie kpt FIDELIS mech.CAPALA.mech, WIERZBICKI, str KRUPA.Blogoslawienstwo skierowane przez ks.pallotyna do wszystkich ,ktorzy beda na niim plywali , aby zawsze doprowadzal NAS do bezpiecznego portu.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies