O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Urzędy żeglugowe w Niemczech - gdzie warto jechać :)

Ostatnia aktualizacja 5 lat temu
Puppy75Puppy75Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 12 lat temu
Witam wszystkich forumowiczów i szukających porady.
Zgodnie z zasadami forum, czego się dowiedziałem przekazuję innym.
Otóż w końcu udało mi się uzyskać wpis na stronę 5 i tym razem poszło tak gładko, że aż nie mogłem uwierzyć. :)
Zadzwoniłem do urzędu żeglugi w Eberswalde i pani mi powiedziała, że mam po prostu przyjechać ze swoimi dokumentami bez ustalania terminu, jedynie jeśli ona będzie musiała sprawdzić mi wpisy w książeczce to zapłacę około 10 euro. Tak też się stało, przyjechałem do urzędu, miły pan w recepcji skierował mnie do pokoju nr 125, a tam miła :) pani podbiła mi uprawnienia na Ren, zrobiła sobie ksero z mojej książki i poinstruowała o corocznych weryfikacjach wpisów.
Cała moja wizyta trwała niecałe 10 min. Polecam i pozdrawiam.
P.S.
Tu znajdziecie wszystkie namiary do urzędu żeglugi w Eberswalde:
http://www.wsv.de...index.html
Trudne dobrego początki.
M
maciej77Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 12 lat temu
Dzisiaj byłem w urzędzie w Stralsund.Jestem po Wrocławskiej szkole i posiadam bosmana uzyskanego w Polsce.Zadzwoniłem do tego urzędu i gość powiedział że jeżeli jestem po szkole to nie ma problemu z wymianą papierów na niemieckie.Świadectwo przetłumaczyłem u tłumacza przysięgłego(koszt 40zł) i w drogę.Pan przeczytał i zaprosił mnie do holu aby poczekać 15 min.Na moje pytanie co wpisze na Ren odpowiedział:Bosman, pan
już ma praktykę odbytą w czasie nauki w szkole a z zawodu jest pan marynarzem żeglugi śródlądowej.I tak po 20 min dostałem książeczkę niemiecką z wpisem poza Renem BOOTSMANN, na Renie BOOTSMANN.Miło szybko i konkretnie za jedyne 10euro.
Gdyby ktoś potrzebował to jest ten nr:+4938312490
R
rafal85Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 12 lat temu
Witam wszystkich forumowiczów,
pytanko do puppy75, pojechałeś tam z polską książeczką czy masz już niemiecką? mam takie pytanko przy okazji, czy warto zmieniać książeczkę na niemiecką, bo z tego co słyszałem to polska jest też honorowana na Renie, prawda to?
pozdrawiam
PawkoPawkoPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 12 lat temu
Jesli ktos wybiera sie do Berlina to przegladajac dzisiaj dokumenty znalazlem wszystko co potrzebne jest aby wyrobic ksiazeczke:
-Wasser und Schiffahrtsamt (Urzad Zeglugi):
Mehringdamm 129
10965 Berlin
Tel: 004969532-0
Godziny Otwarcia:
*Wtorek: 08:00-12:00 i 13:30-15:00
*Czwartek: 08:00-12:00 i 13:30-15:00

Arbeitsmedizinische (Klinika Pracy):
Karl-Liebknecht-Str 33
10178 Berlin (Alexanderplatz)
Tel: 030-2615056
Godzin Otwarcia nie jestem pewien ale chyba:
*Od Pon-Pt: 08:00-12:00 i 13:30-15:00
Paweł "Pawko" S.
Praca na Renie - marzenie.
M
matrosUżytkownik Użytkownik
Dodano 12 lat temu
koledzy nie jezdzijcie do Berlina bo tam przerąbane i w 1 dzień się nie uda raczej , lepiej jeżdzić do Stralsundu na Wamper Weg 5 i tam wystarczy mieć świadectwo zdrowia po niemiecku lub angielsku ,a może być podbite przez polskiego lekarza , jak ktoś chce druki po polsku, niemiecku i angielsku to wyślę , w Stralsundzie miły chłopak wszystko szybko załatwi. Pozdrawiam Adres: Wamper Weg 5
18439 Stralsund Postfach 26 61 18413 Stralsund

Kierownik: Holger Brydda
E-mail: wsa-stralsund@wsv.bund.de
Godziny otwarcia: 08:30 - 15:30 zegar (pon.),
08:00 - 13:00 zegar (Fr.)
Dostępność:
(w godzinach pracy) Tel: 03831 249-0
Faks: 03831 249-309
Dostępność:
(od godziny) Tel: 0381 20671841 (Traffic Centrum Warnemünde)
Tel: 0381 20671842 (obszar Rostock)
Fax: 0381 20671845
Tel: 0381 20671843 (obszar Stralsund)
Fax: 0381 20671846 lub
tel.: 0381 20671844 (obszar Sassnitz / Wolgast)
Fax: 0381 20671846
WWW: www.wsa-stralsund.de
Urząd wysyłki: Tel: 03831 249-360, -361 i -362
matros-str Krzysiek Skwara +48790488121 bunkerbarge ANTVERPIA
A
apahaczPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 12 lat temu
ma ktoś inny druki po niemiecku lub ang naświadectwo zdrowia?
M
Dodano 12 lat temu
ja mam druki z ISA Szczecin tam jest świadectwo zdrowia w 3 językach od razu po Polsku , Angielsku i Niemiecku , sprawdzone i przyjmowane w Stralsundzie . Podaj maila to Ci prześlę . Pozdrawiam
A
Dodano 12 lat temu
apahacz@gmail.com
Wielkie dzięki
a jeszcze jedna kwestia lekarz tez musi wypełnić po ang\niem
mefiumefiuUżytkownik Użytkownik
Dodano 12 lat temu
to na pewno jest na jednej kartce po polsku a malymi literami niem. i ang. ;)
tak mi sie wydaje
M
Dodano 12 lat temu
tak właśnie jest mefiu . Pozdrawiam i wesołych świąt oraz mokrego śmingusa-dyngusa dla wszystkich :-)
A
Dodano 12 lat temu
Stralsund-dogadam się tam po ang? jeszcze jedno pyt. jeżeli nie mam praktyki jako st.marynarz w żś to czy dostane matroosa na Ren? czy zdegradują mnie do deskmana?
wcześniej pływałem na statkach morskich
Edytowany przez Apis dnia 10.04.2013, 12 lat temu
Dodano 12 lat temu
@apahacz pojedz w końcu i przestań zadawać głupie pytania, tak apropo wybierasz sie do tego urzedu " jak sójka za morze" pozdrawiam ;)
P
Pawel1985555Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 12 lat temu
apahacz wczoraj tj. 11.04.13 byłem w stralsund i dogadałem sie bardzo fajny chłopak na koniec da ci jeszcze namiary na lekaża w de i do 65 roku nie bedziesz musiał robić badań bo mi w polsce dali do 2015, smiało mozesz jechać w ciemno a jak sie boisz to weź słownik:-), ja mam już wszystkie papiery czekam na prace a tu lipa niestety
młody :-)
A
Dodano 12 lat temu
Pawel1985555 dostałeś matrosa czy deskmana?
P
Pawel1985555Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 12 lat temu
mówiłem do niego żeby wystawił matrosa ale sie usmiechnoł i nie
dało rady :-)
młody :-)
A
Dodano 12 lat temu
a jesteś po jakiejś szkole morskiej czy zeglugi śródlądowej pływałeś może kiedyś na statkach?
J
JanNowicjusz Nowicjusz
Dodano 12 lat temu
Witam jak mozesz przeslij na adres jzuk54@gmail.com
S
SeehundUżytkownik Użytkownik
Dodano 12 lat temu
@mefiu. 70% deklarujących gotowość wyjazdu do pracy, w momencie otrzymania informacji, że muszą pakować worek i wynieść swoje dupsko z ciepłego domu, znajdują mnóstwo powodów na uzasadnienie, że to jeszcze nie ten właściwy moment, po czym zaczynają szukać pracy, deklarują gotowość do wyjazdu i piszą, że praca na Renie to marzenie.
Panowie, jeśli marzycie o uwiciu dla siebie gniazda (miejsca) na statku, to pamiętajcie, że gniazdo wymaga jaj.
@mefiu.Pozdrawiam z Renu.
Dodano 12 lat temu
@Seehund święta prawda ;) też pozdrawiam ale z DEK tez jedziemy na holandie
J
JanNowicjusz Nowicjusz
Dodano 12 lat temu
Witam Wszystkich plywam na statkach jako BSN wymienilem dokumenty i dostalem ksiazeczke pracy z wpisem st.marynarz i swiadectwo st.marynarza, przetlumaczylem na niemiecki, swiadectwo zdrowia mam w j. niemieckim i angielskim no i wybral bym sie do Stralsundu.Pytanie co jeszcze potrzeba zalatwic aby dostac wpis w naszej ksiazeczce na str 5 na Ren aby wpisali matrosen czy trzeba wymienic ksziazeczke na niemiecka i co potrzebne Pozdrawiam i czekam na jakas wiadomosc od zyczliwych Jan
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.