@Marand. Postaraj się, zamów, przejrzyj i podziel się wrażeniami. Książka kosztuje, wraz z kosztem wysyłki na terenie Niemiec, 49,50 . Zajrzałem na stronę wydawnictwa: autor Bernd Szwarz, dane 3000 statków, 5500 nazw statków ( te dodatkowe 2500 to statki, które zmieniały nazwę). Okładkę książki już widziałem, ale ciekawy jestem środka. Wszyscy czekamy na Twoją opinię. Pozdrowienia.
Informacja z Binnenschifffahrtsforum, moim zdaniem szalenie dla nas interesujaca. Postaram sie zamowic i jesli bedzie to mozliwe, przetlumaczyc to wydanie.
Binnenschiffe zwischen Ostpreussen und Schlesien
Auf 273 Seiten (davon 252 Seiten Schiffsregister) werden ca. 3000 deutsche Dampf-
und Motorschiffe erfaßt. Aufgeführt sind – soweit möglich – alle technischen Daten und
Schicksale der einzelnen Schiffe. Behandelt werden die Flußgebiete der Memel, Weichsel,
Oder, Warthe, Netze und die masurischen Seen bis 1945.
Das Buch ist kürzlich im STRANDGUT-Verlag Reinhart Schmelzkopf (Reinhart
Schmelzkopf John-Brinckman-Weg 15 27474 Cuxhaven Tel.: 04721/27605) erschienen. Über
den Buchhandel ist es nicht erhältlich.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies