Witam szanownych Kolegow!
I mnie dopadł problem wyrobienia niemieckiej książeczki. Przeczytałem na ten temat sporo wątków, ale mam pytanie dotyczące właśnie Hamburga. Tak wyszło, że w innej sprawie będę tam jechał ze szwagrem i przy okazji chciałem już załatwić swoje ;)
Wiem, że mają tam urzad, ale rozchodzi się głównie o badania. Czy ktoś może mi polecić konkretną przychodnię lub lekarza w HH, gdzie mogę wyrobić świadectwo, z którym najlepiej od ręki wyrobiłbym książeczkę? Czy w dalszym ciągu można badania (lobolatorium - krew, mocz, glukoze) zrobić w kraju i Niemcy to honorują?
Jeżeli ktoś tam wyrabiał książeczkę˝ - to czy.. siedzi tam jakaś wredna Helga-słuzbistka, która strąci mnie na Decksmaana, czy byłaby jednak szansa na utrzymanie mojego bosa?
Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi!
pzdr, Grzegorz
Edytowany przez noaraf dnia 01.03.2012, 13 lat temu
jakos sie umawialiscie, czy tak z marszu do urzedu? moze warto sie tam przejechac, choc mi to zupelnie nie po drodze.. ale skoro idzie szybko i sprawnie.. :) dzieki!
ok, czyli nasze swiadectwo, ksiazeczka i swiad.zdrowia. nic wiecej? (poza 10E) cos tlumaczyles, czy wsz.w polskich oryginalach?
a spr. na ich www - i nie wynika z niej, ze w ogole zajmuja sie wydawaniem ksiazeczek! tak, jak np. Cux., czy Bbtel. Maja urzedy, ale nie do tego - trzeba do HH. Ale dzieki za wszystkie rady! moze jakos wreszzcie poplyne gdzies poza PL ;)
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies