O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

[Hamburg] Wyrobienie ksiazeczki

Ostatnia aktualizacja 5 lat temu
N
noarafPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 13 lat temu
Witam szanownych Kolegow!
I mnie dopadł problem wyrobienia niemieckiej książeczki. Przeczytałem na ten temat sporo wątków, ale mam pytanie dotyczące właśnie Hamburga. Tak wyszło, że w innej sprawie będę tam jechał ze szwagrem i przy okazji chciałem już załatwić swoje ;)
Wiem, że mają tam urzad, ale rozchodzi się głównie o badania. Czy ktoś może mi polecić konkretną przychodnię lub lekarza w HH, gdzie mogę wyrobić świadectwo, z którym najlepiej od ręki wyrobiłbym książeczkę? Czy w dalszym ciągu można badania (lobolatorium - krew, mocz, glukoze) zrobić w kraju i Niemcy to honorują?
Jeżeli ktoś tam wyrabiał książeczkę˝ - to czy.. siedzi tam jakaś wredna Helga-słuzbistka, która strąci mnie na Decksmaana, czy byłaby jednak szansa na utrzymanie mojego bosa?

Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi!
pzdr, Grzegorz
Edytowany przez noaraf dnia 01.03.2012, 13 lat temu
K
kimiliiPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 13 lat temu
Wyrabialem ksiazeczke w Stransludzie i honoruja nasze badania a dokladnie to co mialem wpisane w polska ksiazeczke
N
Dodano 13 lat temu
o, a to cos nowego. przynajmniej nikt o tym nie pisal dotad. dzieki!
pzdr, Grzegorz
E
EnderNowicjusz Nowicjusz
Dodano 13 lat temu
Potwierdzam co pisał kimilii.

W Stralsund, załatwisz to od ręki.
N
Dodano 13 lat temu
jakos sie umawialiscie, czy tak z marszu do urzedu? moze warto sie tam przejechac, choc mi to zupelnie nie po drodze.. ale skoro idzie szybko i sprawnie.. :) dzieki!
pzdr, Grzegorz
K
kimiliiPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 13 lat temu
z marszu jedz rano
N
Dodano 13 lat temu
ok, czyli nasze swiadectwo, ksiazeczka i swiad.zdrowia. nic wiecej? (poza 10E) cos tlumaczyles, czy wsz.w polskich oryginalach?
a spr. na ich www - i nie wynika z niej, ze w ogole zajmuja sie wydawaniem ksiazeczek! tak, jak np. Cux., czy Bbtel. Maja urzedy, ale nie do tego - trzeba do HH. Ale dzieki za wszystkie rady! moze jakos wreszzcie poplyne gdzies poza PL ;)
pzdr, Grzegorz
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.