O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Zmiany nazw pchaczy

Ostatnia aktualizacja 19 lat temu
TeosTeosAdministrator Administrator
Dodano 19 lat temu
Często ostatnio praktykowana jest zmiana nazw pchacza po zmianie aramatora np. Fabiko, Domtrans, Navigar. Bardzo utrudnia to śledzenie losu danej jednostki :(
Czy ktos się orientuje skąd można wydobyć informacje o poprzednich nazwach pchaczy ?
Podejrzewam że od armatorów, ale czy tylko tam ?
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 19 lat temu
Powinno to byc odnotowane w rejestrze UŻŚ.
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
TeosTeosAdministrator Administrator
Dodano 19 lat temu
A jaka jest dostępność rejestrów UŻŚ ?
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 19 lat temu
Nie wiem ale chyba niezbyt chętnie udostępniane są dane. Prosiłem o nie NASZEGO ABSOLWENTA Janka Pysia, któy jest dyrektorem UŻŚ we Wrocławiu. Nie mam żadnej odpowiedzi nawet takiej, że to "top secret".
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
ValdemarasValdemarasAdministrator Administrator
Dodano 19 lat temu
Co do zmian nazw to żródła mogą być:
a. UŻŚr o ile zna sie numer rejestracyjny ale tu uwaga trzeba napisać pismo nakleić znaczek skarbowy za 5 zł i podać jakim celom ma służyc informacja.
b. PRS o ile statek jest u tego klasyfikatora mam na myśli rejestr PRS właśnie wyszedł 2006 jutro jadę nabyć za całe 50 zł trudno trochę piwek mniej ?:(
Waldemar Danielewicz
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.