Blues-66Początkujący użytkownik 
Dodano
14 lat temuWitam, po długiej nieobecności :)
Poszukuję informacji nt. przeładunku materiałów sypkich z barki na samochody ciężarowe.
Konkretnie, chodzi o przeładunek ok. 500 Mg peletu / 16 h jakimś urządzeniem mobilnym lub łatwym do zainstalowania np. na zaimprowizowanym nabrzeżu.
Najlepiej, gdyby było to urządzenie pneumatyczne (jakaś pompa ssąco-tłocząca).
Przy okazji, czy da się to w przypływie desperacji zrobić koparką przeładunkową?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Pozdrawiam!
Dodano
14 lat temuKaczor, dzięki za podpowiedź!
Też rozważałem ślimaki, ale najpierw chcę się upewnić, że na pewno nie ma żadnych urządzeń pneumatycznych - byłyby najwygodniejsze, bo odpada trymerka.
W grę wchodzi zlecenie zaprojektowania oraz wykonania takiego urządzenia dla moich potrzeb, o ile cena nie będzie powalająca.
Co do finansów...
Ja raczej nie zarobię, a jedynie firma, w której pracuję. Portal wesprę w miarę możliwości :D.
Ale jak temat wypali, to kilku łodziarzy (przynajmniej 1 pchacz + 2xBPO500) będzie miało zatrudnienie, dopóki na kaczych (:D) wodach na Odrze i na Zalewie Sz-skim nie pojawi się kra.
Przy okazji, może ktoś z Forumowiczów ładował rzepak z samochodów ciężarowych na barkę - bardzo interesuję się w jaki sposób to robiono, bo myślę, że tą metodą mógłby zrobić moje przeładunki.
Dodano
14 lat temuWysłałem wczoraj e-mail z zapytaniem. Ale dzięki :D