O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

KOZIOROŻEC B-02

Ostatnia aktualizacja 18 lat temu
norbinorbiUżytkownik Użytkownik
Dodano 18 lat temu
Witam! Chciałem sprostować wypowiedź użytkownika "skinekpl". Pływał on na KOZIOROŻCU O-02, a nie na B-02! Wprowadził nas w mały błędzik. Koziorożec B-02 jest dalej w "Żegludze Bydgoskiej", był wynajmowany przez Mierport Marka Mierwy, a teraz jest chyba w Czarnkowie i prawdopodobnie czeka na pocięcie! Szkoda, że nikt go niechce, to był najlepszy z Koziołków!
Z POWAŻANIEM NORBERT WEGNER - norbi
tel. : +48600675205
gg : 33251026
Dodano 19 lat temu
A to fotki tego pięknego pchacza z mojego rodzinnego albumu, dowodził nim wtedy Pan Kapitan Roman Dąbrowski z Bydgoszczy.

-Koziorożec B-02 w stoczni w Tczewie razem z wybudowanym tam dla holenderskiego armatora holownikem.

www.zegluga-rzeczna.pl/images/photoalbum/album_15/16.jpg

-Koziorożec B-02 w śluzie w Przegalinie z tym samym holownikiem.

www.zegluga-rzeczna.pl/images/photoalbum/album_15/17.jpg

-Koziorożec B-02 gdzieś na szlaku.

www.zegluga-rzeczna.pl/images/photoalbum/album_15/11.jpg

-Koziorożec B-02 gdzieś na szlaku, za Sterami Pan Kapitan Roman Dąbrowski.

www.zegluga-rzeczna.pl/images/photoalbum/album_15/12.jpg

-Koziorożec B-02 i Koziorożec B-03 w porcie w Elblągu.

www.zegluga-rzeczna.pl/images/photoalbum/album_15/13.jpg

-Windy kotwiczne na Koziorożcu B-02, a przy nich Mój Ojciec na dziku. Warto zaznaczyć, że Koziorożec B-02 jako jedyny posiadał windy kotwiczne z pchacza typu Bizon III.

www.zegluga-rzeczna.pl/images/photoalbum/album_15/37_1.jpg

-Windy kotwiczne na Koziorożcu B-02, a przy nich Mój Ojciec na dziku.

www.zegluga-rzeczna.pl/images/photoalbum/album_15/36.jpg

-Koziorożec B-02 w stoczni w Tczewie.

www.zegluga-rzeczna.pl/images/photoalbum/album_15/14.jpg

-Koziorożec B-02 w stoczni w Tczewie.

www.zegluga-rzeczna.pl/images/photoalbum/album_15/15.jpg

-Koziorożec B-01 i Koziorożec B-02 w stoczni w Tczewie podczas "wysokiej wody" na Wiśle. Widać dokładnie drobne różnice w wykończeniu "prototypu" (Koziorożca B-01) i "produktu seryjnego" (Koziorożca B-02).

www.zegluga-rzeczna.pl/images/photoalbum/album_15/09.jpg
Edytowany przez Apis dnia 06.04.2015, 11 lat temu
Dodano 19 lat temu
Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek fotki "KOZIOROŻCÓW" oprócz tych umieszczonych w "galerii floty", bardzo prosiłbym o przesłanie ich na Mój adres e-mail lub umieszczenie w "galerii floty", jestem wielkim fanem tych pchaczy i bende wdzięczny za każdą nową fotkę! Z góry dzienkuje!
Edytowany przez norbi dnia 20.07.2007, 19 lat temu
Dodano 19 lat temu
Witam ponownie, właśnie zgrałem film z kasety VHS na płytkę DVD, na którym nakręcono sprowadzanie barki EWT-408 z Płockiej Stoczni Żecznej przez "Koziorożca B-02" i "Koziorożca B-03", film nakręcono 22-28.04.1991 r. dla holenderskiego armatora, trwa 2,5 godz. Stanowi pewnego rodzaju rarytas, jestem pewien, że nikt z czytających ten post ludzi go nieoglądał. Na filmie widać dwie "ciekawostki", których już dzisiaj się nie zobaczy: jadącą lokomotywę parową na moście kolejowym w Toruniu i śluzowanie starą śluzą w Przegalinie, już wtedy "oficjalnie" zamkniętą i nieużywaną, "no i ten podkład muzyczny". Jeżeli ktoś jest zainteresowany kopią tegogo filmu na płytce DVD, niech się ze mną skontaktuje (wiadomość prywatna). Oczywiście "zastrzegam" sobie prawa autorskie :-) . Pozdrawiam!
Edytowany przez norbi dnia 18.07.2007, 19 lat temu
Dodano 19 lat temu
Z góry dzienki! Wysłałem do "Galerii floty" kiedyś zdjęcia tego "Koziołka", ale niewidzę ich. Jak skończę w końcu swoją stronkę to dam link na forum, tam bendą jego zdjęcia.
S
skinekplPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 19 lat temu
Nie ma za co jeśli będę wiedział więcej to na pewno coś dopiszę :)
Absolwent TŻ w Nakle nad Notecią
Dodano 19 lat temu
No to kamień spadł Mi z serca! Myślałem, że dogorywa gdzieś w "krzaczorach" czekając na złomowanie. Dzienki za informacje!
S
Dodano 19 lat temu
Firma Bizon-Trans ma swoją siedzibę w żurawinie niedaleko Wrocławia. Jej właścicielem jest super facet Pan Janusz Pałac.
ValdemarasValdemarasAdministrator Administrator
Dodano 19 lat temu
Dzięki za informację. Co to za firma BIZON-TRANS gdzie ma siedzibę ?.
Waldemar Danielewicz
S
Dodano 19 lat temu
Witam, ten pchacz jest cały czas w ruchu. Odbywałem na nim praktyki od 26 kwietnia do 18 maja. Jest on w posiadaniu firmy Bizon-Trans. Został wyremontowany odmalowany i jest w bardzo dobrym stanie. Pozdrowienia dla całej załogi tego koziołka:)
Dodano 19 lat temu
Może ktoś wie co teraz dzieje się z tym "Koziołkiem"?
Dodano 19 lat temu
Do "Valdemaras":
Witam, wysłałem na pan e-mail zdjęcia floty, mam nadzieje, że doszły. Jestem także w posiadaniu filmu z 1991r., który przedstawia rejs "KOZIOROŻCA B-02" i "KOZIOROŻCA B-03", które prowadziły z Płockiej Stoczni Rzecznej do Sobieszewa barke EWT-408, nakręconego przez polaka dla szwedzkiego armatora, który zakupił ową barke. Niestety jest na kasecie VHS i troche potrwa zanim przegram go na płytke. Jeżeli jest pan zaineresowany, to prosze o kontakt, może jakoś uda mi się go przegrać szybciej.
Dodano 19 lat temu
Dodatkową ciekawostką jest fakt, iż ten "KOZIOROŻEC" jako jedyny ma zamontowane windy kotwiczne takie jak na pchaczu typu "BIZON", a nie takie jakie przewidywał projekt. Był to swego rodzaju eksperyment, troche nieudany(szczegóły w dziale forum opis koziorożca).
Dodano 19 lat temu
CHCIAŁEM JESZCZE DODAĆ, ŻE ZANIM MAREK MIERWA WZIOŁ KOZIŁKA B-02 Z MALBORKA DOWODZIŁ NIM MAREK SANDOMIERZ.
Dodano 19 lat temu
JA ZNAM MARKA MIERWE OSOBIŚCIE I CHOĆ NIE WIDZIAŁEM GO Z DOBRE 2 LATKA, NIE WIERZE, ŻE ŻLE SIĘ Z NIM PŁYWA. DOBRY BYŁ Z NIEGO KAPITAN. ZAŁAPAŁEM SIĘ U NIEGO NA PARE REJSÓW JAKO "PRAKTYKANT" I ZNAM GO OD DOBREJ STRONY.

DO PANA WALDEMARA DANIELEWICZA: NIESTETY CHYBA NIE ZNAŁ PAN MOJEGO OJCA, PONIEWAŻ PŁYWAŁ ON W ŻEGLUDZE BYDGOSKIEJ OD 1989 R. OD RAZU NA KOZIOŁKU 2, A WCZEŚNIEJ PRACOWAŁ P.B.W. BYDOSZCZ.Z PEWNOŚCIĄ ZNA PAN PANA ROMANA DĄBROWSKIEGO, TO JEST WEGŁÓG MNIE NAJLEPSZY KAPITAN JAKI PŁYWAŁ NA WIŚLE W ŻEGLUDZE BYDGOSKIEJ. JEŻE PAN DĄBROWSKI TO PRZECZYTA CHCIAŁBYM, ŻEBY WIEDZIAŁ, ŻE DO TEJ PORY JEST DLA MNIE AUTORYTETEM. A CO DO ZDJĘĆ TO JAK TYLKO ZAKUPIE SKANER, TY JE PANU WYŚLE.
Dodano 19 lat temu
Nie wszystkich, nie wszystkich
Waldemar Danielewicz
S
SzaflikPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 19 lat temu
Była kiedyś piosenka pt. "Nienawidze szefa":D Po prostu pieniądze zmieniają ludzi.Kiedyś kolega,a teraz...Szkoda gadać:|
zamekzamekUżytkownik Użytkownik
Dodano 19 lat temu

Cytat

(nie)przyjemność

???????????????????????????
Zabrzmiało bardzo tajemniczo !
Pozdrawiam
Piotr Zamiecki
S
SzaflikPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 19 lat temu
Witojcie! Miałem (nie)przyjemność pływać na tym Kożle od 1. 11.2004-06.2005.Dzierżawił go wtedy Marek Mierwa,krótko potem sprowadził też z Malborka Koziołka B-03.Z tego,co wiem,Mierwa zrezygnował z dwójki.Nie widziałem go na trasie w zeszłym roku
Dodano 19 lat temu
Dziękuję za informacje, ja znam pchacze tego typu jak i kapitanów niektórych pamiętam jak Orlich, Kanafoyski, Dąbrowski, być może i twojego ojca również, gdyż do połowy 1985 roku zwiazany byłem z żeglugą śródladową. Czy wiesz komu wyczarterowano Koziołka 2. czyli imiennie. Zdjęcia floty będą mile widziane czekam z niecierpliwoscią.

Pozdrawiam
Waldemar Danielewicz
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.