O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

KOZIOROŻEC B-01

Ostatnia aktualizacja 18 lat temu
ValdemarasValdemarasAdministrator Administrator
Dodano 18 lat temu
KOZIOROŻEC-B-01

TYP STATKU: pchacz typu Koziorożec
ROK I MIEJSCE BUDOWY: 1978; Stocznia Odra, Szczecin.
NR. BUD.: B598/1
WYMIARY:
długość-20,49 m, szerokość-8,65 m, zanurzenie-0,80 m.
SILNIKI GŁÓWNE
2 silniki wysokoprężne typu:UE680/193/1; 6 cylindrowe; prod.: Puckie Zakłady Mechaniczne w Pucku ; moc: 329 KM
PĘDNIK: 2 śruby; PRĘDKOŚĆ: 9 km/godz. ; ZAŁOGA: 3 ludzi.

PRZEBIEG SŁUŻBY:

1979: KOZIOROŻEC-B-01 - Przedsiębiorstwo Państwowe Żegluga Bydgoska, Bydgoszcz.
1995: KOZIOROŻEC-B-01 - Żegluga Bydgoska S.A., Bydgoszcz.
2002: - wycofany.
Waldemar Danielewicz
Edytowany przez Valdemaras dnia 13.01.2007, 18 lat temu
TeosTeosAdministrator Administrator
Dodano 18 lat temu
Fotki Koziorożca-B-01 od Waldka:

zegluga.szympanstudio.pl/albums/koziorozec/normal_KoziorozecB01.jpg
Edytowany przez Apis dnia 20.01.2019, 6 lat temu
norbinorbiUżytkownik Użytkownik
Dodano 18 lat temu
ZNAM TEGO KOZIOŁKA Z GDAŃSKA Z CZASÓW, GDY KAPITANEM BYŁ PAN JÓZEF OLEKSIŃSKI, JA Z OJCEM WTEDY PŁYWAŁEM NA ŁOSIU B-O6.
Dodano 18 lat temu
W ostatni piontek (2.03.2007r.) byłem w Bydgoszczy w porcie, jeszcze tam stoi, chociaż niewygląda na to, żeby mieli z nim coś robić. Pewnie odstawią go do ujścia i pujdzie na złom, a szkoda.
Z POWAŻANIEM NORBERT WEGNER - norbi
tel. : +48600675205
gg : 33251026
Edytowany przez norbi dnia 28.04.2007, 18 lat temu
S
sssss85Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 18 lat temu
znalazlem fotke z 16.08.1998-płynelismy wtedy przez nogat,prowadzilismy poglebiarke na zalew wislany do Tolkmicka chyba i w ktoryms z portow na nogacie stal ten koziorozec.Ten albo B-02 mam go w tle :):)ladnym zestawem wtedy plynelismy.Piekna jednostka.mam sentyment do koziolkow.
sssss
Dodano 18 lat temu
Tak Koziorożce to piękne pchacze. Szkoda, że takie pchacze idą na złom, ale czytałem na forum o Bizonie, że jego zakup, remont i klasa kosztuje około 1,5 mln zł !!!!!! A to ogromna kasa.
M
MSzymanskiPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 18 lat temu

Cytat

norbi napisał/a:
, ale czytałem na forum o Bizonie, że jego zakup, remont i klasa kosztuje około 1,5 mln zł !!!!!! A to ogromna kasa.

Koszt klasyfikatora to mniej niż 1% podanej ceny - ciekawe jaka jest relacja między ceną zakupu a remontu?
PRS-iak
Dodano 18 lat temu
Niestety niewiem dokładnie jak to jest. Ale słyszałem, że za "Łosia" chcą około 150 tyś. zł!!! A w kwestii "Koziorożca" czy "Bizona" to te 1,5 mln zł po zakupie i pożądnym generalnym remoncie wydaje się cena realną. Trzeba poprostu wykalkulować cene blachy, farby, robocizny no i cene przebywania na "wózkach" w stoczni. To się tylko tak wydaje, ale po obliczeniu to tak conajmniej 1 mln zł wyjdzie. Przynajmniej w/g mnie.
wojpawojpaPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 18 lat temu
Tak jak sie ja dowiadywalem , jak chcialem wykupic pchacza Bizon w 2002, potem 2004, ze zlomu to cennink w 2002 byl 1400 zlotych za tone, potem 2004 by 1900 zloty za tonne,
Koziorozec byl tak samo cennowany bo tez sie dowiadywalem , to jest sam statek nie na chodzie, 2002 pchacz Bizon koszt byl 230000 zlotych z podatkami, 2004 byl 300000 zlotych, obydwa staki potrzebowaly generalny remont wymiana kadlubu , za 1m3 stali koszt w 2002 by 900 zlotych, 2004 by 1100 zlotych(licznik ogolny , musial byc oszacowany przy inspekcji), docholowanie do stoczni na pochylnie 10000 zlotych 2002, 11000 zlotych w 2004, , mam cala liste cen co pchacz potrzebowal do wymiany..
niech ktos zadzwoni do stpocznie gdzie rozbieraja te pchacze i dowie is koszt Koziorozcza..
Dodano 18 lat temu
Wrzuciłem na "galerię floty" nowe fotki tego pchacza.

KoziorożecB-01 i Koziorożec B-02 w stoczni w Tczewie podczas wysokiej wody na Wiśle.

www.zegluga-rzeczna.pl/images/photoalbum/album_15/09.jpg

KoziorożecB-01 w stoczni w Tczewie podczas wysokiej wody na Wiśle.

www.zegluga-rzeczna.pl/images/photoalbum/album_15/10.jpg
Edytowany przez Apis dnia 06.04.2015, 10 lat temu
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.