O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Tak się nie mówi do widzenia

Ostatnia aktualizacja 15 lat temu
Zbigniew ToporowiczZbigniew ToporowiczNowicjusz Nowicjusz
Dodano 15 lat temu
W dniu urodzin słuchając L.Cohena doszedłem do następujących
Wniosków:
Chciałem Wam powiedzieć do widzenia ale jak śpiewa Cohen:
Tak się nie mówi do widzenia
Gdyż:

Wsłuchiwałem się we wszystkie spory
Wsłuchiwałem się w cały ból
I wiem że czego bym dla was nie zrobił
One powrócą znów
Ale myślę że mogę nieść ulgę
Jestem głupcem
jak ?????????
Tekst L.Cohen Tłumaczenie: Daniel Wyszogrodzki

Najpierw chcę wyjaśnić kilka spraw:

1.Ostatnio w Internecie pokazał się następujący wpis:

Książka "Zakończony Rejs" to zasługa Familii Talik, a opracowanie, profesjonalne złożenie do kupy, druk to bezsprzeczna zasługa absolwentów z Bydgoszczy J. Misztala i M. Butt-Husajna.
Ogrom pracy jaką włożyli stoi w cieniu tych cieniasów którzy "tą" książkę rozdawali.
Jest jeszcze kwestia tzw. sponsoringu tegoż wydawnictwa.
Czyli Sponsorzy zapłacili za wydanie, a pieniądze jakie wpłynęły zostały skonsumowane przez Zarząd na rzadkich spotkaniach.
Zygmunt Maćkowski

Książkę napisali i opracowali Sylwia, Irena, Paweł Talikowie.
Durk wykonany Multikop sp z o.o.
Sponsorzy:
Multikop sp zo.o. abs.Jerzy Misztal i Mirosław Butt Husaim 1976
Henryk Stępniak abs. 1974
Zbigniew Toporowicz abs. 1974
Alexander Jr Toporowicz syn Aleksandra Toporowicza abs.1975
Marine Service Poland Gdynia
Conavi Włochy
RS Shipping Niemcy

Za druk ksiązki sponsorzy wyłożyli pieniądze które zostały wpłacone na konto Drukarni.

Książkę otrzymał bezpłatnie każdy uczestnik Zjazdu w roku 2007 oraz
Nauczyciele i pracownicy szkoły.

2.następny wpis w Internecie:

W nagrodę za nieaktywność - 2 lata nic nie robiąc ( bez zebrań i czegokolwiek ) - członkowie Sądu Koleżeńskiego - zostali przesunięci do Zarządu, celem wzmocnienia ekipy Zbyszkowej ( ten sam rocznik), bo On sam jakoby zrobił krok do drugiego rzędu.
Jakoby zrobił krok, bo jak On mówi że zawiesi członkostwo tzn. akurat jest odwrotnie, jakkolwiek później zachowuje się jakby ją zawiesił, a równocześnie jakby niczego nie deklarował.
Ze Zbyszkiem związana jest inna ciekawa sprawa.
Otóż, by przypadkiem ktoś na Walnym nie zaczął zbyt natarczywie się dowiadywać od Sekretarza, o szmudractwa, krętactwa i indolencje to decyzja Sanhedrynu była taka, co by On siedział w domu na ten czas, a przybył na picie piwa.
Za to, że zrozumiał ten prosty, sprytny plan został zaocznie wybrany do Zarządu z adnotacja samego Prezesa co to się dzieje za pisemna zgodą samego Zbyszka.
Bardzo ciekawe rozwiązanie.
Zygmunt Maćkowski

Cóż mija się Maciek z prawdą albowiem w dniu Walnego Zgromadzenia byłem na trasie Antwerpia-Wrocław.
Chciałem zdążyć chociaż na wodowanie książki ale po dwóch nie przespanych nocach, mój organizm domagał się snu i aby nie stać się problemem na drodze o godzinie 01.00 zjechałem z autostrady i zasnąłem. Jak się obudziłem była godzina 09.30 a ja nadal byłem w Belgii.
Skąd ma on takie informację że byłem w domu?
Ciąg dalszy nastąpi.

Brakuje mi odwagi
By zająć właściwe stanowisko
Brakuje mi charakteru
By wyciągnąć pomocną dłoń
Nie wiem, kto mnie tu przysłał
Abym wznosił głos powiadając:
Niechaj światła w Krainie Dobrobytu
Rozjaśnią prawdę pewnego dnia
Nie wiem, skąd się tu wziąłem
Ale wiem przecież doskonale
Co naprawdę o mnie myślicie
I co ja myślę o was
Leonard Cohen Kraina Dobrobytu
Tłumaczenie Daniel Wyszogrodzki
Zbigniew Toporowicz
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.