niestety, smutne to jest jak anonim rejestruje się tylko po to żeby bronić tego który próbuje zarobić tylko dla tego że poniósł koszty... i chce sobie to koszty "odbić" wielokrotnie... :(
oczywiście że postawa osoba która dzieli się czyjąś pracą jest moralnie naganna (z punktu widzenia autora tej pracy) ale raczej wg. mnie osobiście nie ma art. w kodeksie karnym na taką "pomoc" (jeżeli nie jest udzielana w celach zarobkowych)
natomiast jest konkretny art. jeżeli ktoś coś kupi i potem to odsprzedaje !! bo nie chce mi się wierzyć że autor sprzedając swoją pracę jednocześnie udziela pozwolenia na jej odsprzedaż w ilości 100 egz !! kupił za 50 E i ma "błogosławieństwo" na odsprzedaż za 8000 PLN :)
no ale "Polak potrafi" :(
P.S. co to jest xerokopia praw autorskich ?? zagadka stulecia :)
EDIT: nie mam nic z Waszym "fachem" do czynienia... jestem po prostu turystą-motorowodniakiem śródlądowym (patent od bodajże 86r)
pozdr. Darek @ IKAR
Edytowany przez SP2BZW dnia 22.07.2010, 14 lat temu
Dajcie sobie spokój z tym wątkiem. Nie piszcie nic więcej,niech on spadnie na dół. To jest żenujące od początku do końca. Było minęło, zapomnijmy o tym.Nie pisząc oszczędzimy tej żenady innym.
Pozdrawiam
Grzegorz
@ grzegorz: Przejrzałem swoje posty i żenady nie czuję. @ egonmarinero: poddaj się testowi czytania ze zrozumieniem.
"Polak potrafi" kupić za 50 i sprzedać za 200 euro swojemu koledze po fachu i jeszcze uważa, że sprawy nie ma.
@ Pilasu. .....pewnie masz lustro.
Podsumowując:
Pilasu wpadł na "genialny" pomysł zarobienia na kolegach z branży,
wykorzystał do zareklamowania tego "bidnesu" nasz portal, następnie poczuł się urażony nagonką na niego więc stworzył wirtualny byt - użykownika "egonmarinero" w celu samoobrony i wychwalania swojej osoby.
Smutne ale prawdziwe...
Korzystając z moich uprawnień zamykam ten wątek.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies