O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Port Koźle dzisiaj

Ostatnia aktualizacja 18 lat temu
TeosTeosAdministrator Administrator
Dodano 18 lat temu
Zapraszam do obejrzenia fotoreportażu zrobionego w październiku 2004 w porcie Koźle przez Janusza Fąfare:
http://zegluga.szympanstudio.pl/thumb...p?album=52

Warto porównać te zdjecia z innymi zrobionymi 50 lat wczesniej w tym samym miejscu.
Czy tak wygląda żegluga śródlądowa w całęj Polsce ?

Mam również dobrą informację - własnie zamiesciłem 1000-ne zdjecie w galerii :D:D
januszbnjanuszbnDoświadczony użytkownik Doświadczony użytkownik
Dodano 18 lat temu
Niebawem prześlę Ci zdjęcia z lipca 2006. Jest jeszcze gorzej. Kompletna ruina.
kojkojUżytkownik Użytkownik
Dodano 18 lat temu
ZGROZA i HAŃBA...czy Anglicy mieli rację mówiąc "Podarowanie Śląska Polakom to jak podarowanie małpie zegarka"? Podobno ktoś chce kupić ten port i niech zrobi to jak najprędzej.
wojpawojpaPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 18 lat temu
Jak ja bylem w 2002 jeszcze cos tam plywalo...
http://www.netjan.info/pchacze/thumbn...p?album=71
TeosTeosAdministrator Administrator
Dodano 18 lat temu
Janusz słowa dotrzymał i zdjecia przysłał. Można już obejrzeć w galerii jak wygląda Kożle dzisiaj.
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 18 lat temu
Nie można na to patrzeć :o
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
WladekWladekUżytkownik Użytkownik
Dodano 18 lat temu
A kiedyś w tym porcie tętniło życie.
Jakie to przykre wodoki . Jedna wielka pustynia!
Może kiedyś powróci tutaj zycie i nie tylko do tego, nadodrzańskiego portu.
Władek 75 Vd
Janusz TyburcyJanusz TyburcyUżytkownik Użytkownik
Dodano 18 lat temu
Od 1973 roku nie widziałem tego portu. Oglądając teraz jego zdjęcia, szlak mnię trafia, że można było do tego doprowadzić. Ile tam było zawsze jednostek pływających , ilu było nas młodych kapitanów, mechaników, bosmanów i.t.d. spotykających się na piwku w Portowej.Do dzisiaj jeżdżę raz w roku do Portu Miejskiego we Wrocławiu i oglądam ten sam widok- pustka, cisza, zaniedbanie. Lubię powspominać stare dobre czasy dla żeglugi. Jestem koledzy chyba pesymistą i myślę, że już to się nie odrodzi za naszych czasów. Zostaną tylko wspomnienia.
Obym się mylił.:(
J. T.
H
hiszpanPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 18 lat temu
Dopiero teraz obejzalem te galerie i jedyne co nasowa sie jako komentaz to chyba okreslenie "przestepstwo":@
Sam mam niezle wspomnienia z tego portu,wlasnie tutaj zaczynalem swoja kariere w zegludze zaraz po skonczeniu szkoly BM-5005 i widzac to co pozostalo z tego portu,pozostaje zal,ze wszystko co dotyczy zeglugi zaczyna wlasnie tak wygladac i nie jestes pesymista,bo za naszego zycia napewno zeglugi jaka byla nie bedzie,oczywiscie mam na mysli tabor,drogi wodne itp.bo atmosfery jaka wtedy byla wsrod zalog juz nigdy nie bedzie i Portowej tez zal:(
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.