O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Forum 

Poszukuję informacji, fachowej porady, źródeł, publikacji...

Dział przeznaczony dla wszystkich, którzy chcieliby uzyskać pomoc i wiedzę niezbędną do np. pisania pracy (studenci)
819 postów | Ostatnia aktywność na 27.03.2007 przez skinekpl
S
skinekpl 27.03.2007, 18 lat temu
Odp: Kanał Mazurski
Witam serdecznie wszystkich pasażerów oraz załogę tego statku. Ostatnio zainteresowałem sie historią budowanego przed wieloma laty przez Niemców Kanału Mazurskiego, który planowo miał połączyć wielkie jeziora mazurskie z Morzem Bałtyckim. Chciałbym dowiedzieć sie dlaczego nie został ukończony chodź zostało tak niewiele pracy a także interesują mnie zdjęcia opisy itd. Pozdrawiam Bartek
Odpowiedział(a) w Kanał Mazurski
S
skinekpl 20.03.2007, 18 lat temu
Odp: Szukam kontaktów
Ciekawe rady i spostrzeżenia. Napewno przydadzą mi się w dalszym rozwoju zawodowym (jestem na etapie edukacji) Pozdrawiam kolegów z wirtualnego statku Bartek
Odpowiedział(a) w Szukam kontaktów
H
hiszpan 17.03.2007, 18 lat temu
Dzieki za dobre rady wszystko sie przydaje,zobaczymy jak sie wszystko potoczy,bo do Holandi wybieram sie raczej dopiero na jesien musze to i owo poaktualniac
johny
johny 16.03.2007, 18 lat temu
Tak a propo wyjazdu do Holandii.W pierwszej mojej wyprawie się nadziałem.Prace ustawiłem sobie przez internet,Her Dyrektor miły gość,ustawił rozmowe na telefon,miałem pierwszy etap za sobą. Dostałem e-maila aby przyjechać do pasażerki w Deventer,zostawiłem familje z 200 zł.(troje dzieci) Pojechałem ze stówą w kieszeni ,byłem jak w transie w środe na punktualną godzinę.Zaanonsowałem się u pani sekretarki ,było ok,Her dr.patrzył na moje patenty jak na wykopa- liska nie z tej epoki.Dobrze że wziołem od bosmana w góre przy poruczniku pytał co to takiego,patent kapitański rozumiiał bo pisało Kapitan 2 kl. patent mechanika przełknął.Dyplomu ze szkoły nie tłumaczyłem,poważny błąd. Radzę tłumaczyć wszystko tł.przysięgłym przynaimniej na niemiecki to ważne. Lepiej na holenderski jak jest tłumacz.No mature dostrzegł.Zaś nowa książczka żeglarska i paszport mnie pogrążyły.Jak to tak mało praktyki,sytuacje ratowałem starą książeczką dla niego nieczytelną,a paszport pyta dlaczego nie niemiecki. Ja mu na to że moi rodzice byli Polakami,inie przysługuje mi takowy.A on na to że wielu Polaków ma niemiecki paszport,myślał że i ja mam taki.Wyłuszczył mi swoją teorię że myślałem paść ze śmiechu.Twierdził że myślał iż Polacy otrzymują takowe w ramach repasacji wojennych,aby mogli pracować na zachodzie swobodnie.W końcu pytam czy mnie przyjmie , może na niższe stanowisko.A Her Dr. mi mówi że nie potwierdził o tym w e-mailu ostatnim. No faktycznie kiedy napisałem o potwierdzenie nie dostałem odpowiedzi. Nie było o co się czepnąć,pozostał nocleg pod mostem i determinacja w trzy dni później zamustrowałem na duwboot(pchacz) jako stuurman. Adres firmy znalazłem w gazecie żeglugowej kochanej Binnenvaart krant dostałem ją za darmo w TOS od miłej pani która kierowała mnie na Don. te pismo jest dostępne na każdej sznującej się śluzie oraz druga gazeta Scheepvaartkrant (na śluzach za darmo) Tak że pamiętaj jeśli holender potwierdzi twój wakat to Cię przyimie napewno,jesli mówi że zadzwoni, to nie ma tam czego szkukać.
johny
johny 16.03.2007, 18 lat temu
hiszpan Twoje 1800 zł to miód, ja jeździłem za 1500 a jak był lipiec czy sierpień wypadało 1550 zł.Bo pan płacił 50 złotych na dzień, bez względu czy była praca do 18 czy był specjal do 4 rano. Oto powód dlaczego trafiłem do Holandii.Facet nie chciał nawet słyszeć o zatrudnieniu marynarza czy praktykanta.,bez umowy wszystko na gębe.Acha była umowa ,umówiliśmy się że jak jakiś wypadek to zwloke się ze statku na ławke na bulwar,nie złe co.
H
hiszpan 16.03.2007, 18 lat temu
Czesc Jozek Dobrze powiedziane "najpierw popracowac w Kraju" tylko z tym moze miec problem-malo statkow i malo armatorow i jesli juz kogos trzeba zatrudnic to raczej z patentami i tu jest bledne kolo,jest jeszcze problem z wynagrodzeniem- niskie stawki,mnie po prawie 30-tu latach zaproponowano 1800 zl:@,oczywiscie sa tez lepsze propozycje,ale to tylko przyklad
Janusz Tyburcy
Janusz Tyburcy 15.03.2007, 18 lat temu
Bartek- poproś ładnie Skippera, może Ci pomorze i pokieruje w dobrym kierunku.
S
skinekpl 15.03.2007, 18 lat temu
Witam wszystkich załogantów i kadre kierowniczą wirtualnego statku, Szukam kontaktów do armatorów polskich i zagranicznych pływających na szlakach żeglugi śródlądowej w Polsce i za granicą.. Chciałbym odbyć praktykę na statku u kogoś z nich nauczyć sie fachu i wdrożyć w charakter tego fachu... Pozdrawiam i prosze o osoby mogące mi pomóc o jakies kontakty... Pozdrawiam i czekam na ewentualną pomoc Bartek
S
skinekpl 12.03.2007, 18 lat temu
Odp: Pytanie o Żeglarską książeczke pracy??
Bardzo dziękuje za te informacje:) Mam nadzieje ze uda mi sie załatwić to bez problemu.. Wielu moich kolegów zostało odesłanych z kwitkiem i powiedziano im, że jeśłi nie mają ukończonych 18 lat to z ksiązeczki nici.. Ja chce jak najwczesniej zdobyć książeczke by mieć w niej wpisy i wypływane dni co pozwoli mi na zdobywanie wiekszych kwalifikacji a po pewnym czasie i patentu... Planuje po szkole związać sie z tym zawodem i pływać na statkach żeglugi śródlądowej w Holandii lub Niemczech, chyba że zmienią sie warunki to i także w Polsce.. Jeszcze raz dziekuje za odpowiedz i informacje... Pozdrawiam Bartek
S
skinekpl 11.03.2007, 18 lat temu
Bardzo dziękuje za zainteresowanie moim postem i pomoc w tej sprawie... Jestem bardzo wdzięczny.. Czekam w takim razie na odpowiedz i pozdrawiam Bartek
S
skinekpl 11.03.2007, 18 lat temu
Witam kolegów z załogi wirtualnego statku! Mam pytanie dotyczące żeglarskiej książeczki pracy uprawniającej do pracy na statkach żeglugi śródlądowej... Ile lat musi mieć ukończone praktykant starający sie o książeczkę ?? Prosiłbym o przepis określający wiek i wymagane dokumenty do jej otrzymania. Ja niedługo ukończę 18 lat i w Urzędzie Żeglugi Śródlądowej w Bydgoszczy robią problem z wydaniem książeczki związane z tym że brakuje mi 5 miesięcy do ukończenia pełnoletności. (w Urzędzie Żeglugi w szczecinie nikt nie robi z tego problemu i planuje tam wyrobić sobie książeczkę, lecz chcę spróbować jeszcze raz w Bydgoszczy dlatego, że dzieli mnie mniejsza odległość do tego miasta) Pozdrawiam i czekam na odpowiedz :) Bartek
M
Mrozek 06.03.2007, 18 lat temu
Odp: Żegluga Śródlądowa w Polsce-praca
Witam.Piszę pracę o tej tematyce bo mam nadzieje że uda sie ją później wykorzystać do odświeżenia tematu żeglugi wśród ludzi.Wszelkie dane statystyczne,wzmianki o istoniejszych projektach,lub chociażby przeróżne ciekawostki mile widziane.
S
skinekpl 28.02.2007, 18 lat temu
Odp: Praktyka Zawodowa
Witam, jestem uczniem Zespołu Szkół Żeglugi Śródlądowej w Nakle nad Notecią. Jestem w trakcie kompletowania dokumentow na Żeglarską Książeczke Pracy... Od 23 kwietnia musze odbyć praktyke zawodową na statku i poszukuję kontaktów do potencjalnych pracodawców (chętnych do przyjęcia mnie na praktykę zawodową) Jeśli jest ktoś kto mógłby mi pomóc to prosze o kontakt przez Wiadomośc prywatną lub na meila Pozdrawiam Bartek
Odpowiedział(a) w Praktyka Zawodowa
M
Mickoo 24.01.2007, 18 lat temu
Odp: koszarki
koszarka "Ewa" 1986 Tczewska Stocznia Rzeczna (31,52m x 7,10m), tyle o niej wiem a szukam więcej informacji. Dodałem fotki do galeri pod nazwą: koszarka "Ewa".
Odpowiedział(a) w koszarki
Valdemaras
Valdemaras 22.01.2007, 19 lat temu
Czy mógłbyś określić się dokładniej. Bo np. koszarek Ewa było z 7, podobnie Lucyna.
M
Mickoo 18.01.2007, 19 lat temu
Witam. Poszukuję absolutnie wszelkich informacji, zdjęć, planów itp. dot. koszarek takich jak: Ewa, Danuta III, Lucyna. Będę wdzięczny za wszelkie info. Pozdrawiam.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.