O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Forum 

Łoś

Wszechstronny i obecny niemal na każdym "kawałku wody" w Polsce pchacz.
151 postów | Ostatnia aktywność na 05.12.2006 przez Valdemaras
Valdemaras
Valdemaras 05.12.2006, 20 lat temu
Odp: Łoś-W-03
Mam ale musi poczekać w kolejce, fajne fotki to jest to dlatego lubię tą stronę szacunek założycielom
Odpowiedział(a) w Łoś-W-03
Apis
Apis 05.12.2006, 20 lat temu
Odp: Zyciorysy
Bez obaw. "Życiorysy typów statków" podobają mi się od urodzenia ;)
Odpowiedział(a) w Zyciorysy
Teos
Teos 05.12.2006, 20 lat temu
Odp: Łoś-W-03
Mam fotki tego Łosia nadesłane przez Piotra Zamieckiego: [img]http://zegluga.szympanstudio.pl/albums/Los/normal_IMGP0207.JPG[/img] [img]http://zegluga.szympanstudio.pl/albums/Los/normal_IMGP0217.JPG[/img] Waldek, Ty napewno masz historię, dodasz ? A może ktoś z oglądających pływał na nim ?
Odpowiedział(a) w Łoś-W-03
Teos
Teos 05.12.2006, 20 lat temu
[quote][b]Valdemaras napisał/a:[/b] Jeżeli się nie pomyliłem to zbudowano w Polsce 64 pchacze typu Łoś.[/quote] No cóż trochę tego jest, mam nadzieję że nas Apis nie pogoni za mnożenie wątków :p Spróbujmy to zrobić narazie tylko z Łosiem, jak się uda to weżmiemy sie za inne. Fajnie by było gdyby do życiorysów statków wpleść życiorysy pływajacych na nich marynarzy. Proponuję żeby każdy kto pływał kiedyś na Łosiu, napisał na ten temat kilka zdań ( a nawet więcej ;) ), połączymy to z oficjalnym życiorysem pchacza i jego zdjęciami, może nawet dokumentacją.... Co Wy na to ?
Valdemaras
Valdemaras 04.12.2006, 20 lat temu
Odp: ŁOŚ-K-16
[b]ŁOŚ-K-16[/b] TYP STATKU: pchacz typu Łoś ROK I MIEJSCE BUDOWY: 1977; Stocznia Remontowa Żeglugi Śródlądowej, Kraków. NR. BUD.: PS200/839 WYMIARY: długość-19,70 m, szerokość-4,60 m, zanurzenie-0,70 m. SILNIKI GŁÓWNE 1 silnik wysokoprężny typu: 05H6A; 6 cylindrowy; prod.: Zakłady Mechaniczne im. M. Nowotki w Warszawie; moc: 200 KM. PĘDNIK: 1 śruba; PRĘDKOŚĆ: 10 km/godz. ; ZAŁOGA: 3 ludzi. PRZEBIEG SŁUŻBY: 1977: ŁOŚ-K-16 - Przedsiębiorstwo Państwowe Żegluga Krakowska, Kraków. statek odbierał ze stoczni kpt. Czesław Szymula. 1995: ŁOŚ-K-16 - Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe Anex, Kraków. 1998: - nie wykazywany.
Odpowiedział(a) w ŁOŚ-K-16
Valdemaras
Odp: ŁOŚ- K-15
ŁOŚ-K-15 TYP STATKU: pchacz typu Łoś ROK I MIEJSCE BUDOWY: 1977; Stocznia Remontowa Żeglugi Śródlądowej, Kraków. NR. BUD.: PS200/838 WYMIARY: długość-19,60 m, szerokość-4,40 m, zanurzenie-0,60 m. SILNIKI GŁÓWNE 1 silnik wysokoprężny typu: 05H6A; 6 cylindrowy; prod.: Zakłady Mechaniczne im. M. Nowotki w Warszawie; moc: 200 KM. PĘDNIK: 1 śruba; PRĘDKOŚĆ: 10 km/godz. ; ZAŁOGA: 3 ludzi. PRZEBIEG SŁUŻBY: 1977: ŁOŚ-K-15 - Przedsiębiorstwo Państwowe Żegluga Krakowska, Kraków. 1995: ŁOŚ-K-15 - Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe Anex, Kraków. 2000: - nowy silnik typu SW680/17; 6 cylindrowy; prod.: Wytwórnia Sprzętu Komunikacyjnego w Mielcu; moc: 230 KM. 2005: - nie wykazywany.
Odpowiedział(a) w ŁOŚ- K-15
Valdemaras
Jeżeli się nie pomyliłem to zbudowano w Polsce 64 pchacze typu Łoś.
Valdemaras
Można i tak. Będzię jeden Łoś w jednym poście
Teos
Teos 04.12.2006, 20 lat temu
Ja miałem raczej na myśli taki układ: jeden watek - jeden pchacz. Czyli np. wątek który sie nazywa "Łoś K-14" i w nim wszystko na temat tego jednego pchacza. Ale może nie ma aż tylu informacji na ten temat ? Ciekawe ile w Polsce wybudowano Łosi, ile pchaczy a ile wszystkich statków rzecznych ?
Valdemaras
[
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.