O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Forum 

Galeria floty - dyskusja związana z zasobami w galerii.

138 postów | Ostatnia aktywność na 18.12.2006 przez Monika
Monika
Monika 18.12.2006, 18 lat temu
Odp: Mały jubileusz
Woda drąży skałę Janusz, może i Ciebie przywola skutecznie, porwie, choć na chwilkę ...by się Tobą nacieszyć
Odpowiedział(a) w Mały jubileusz
Janusz Tyburcy
Janusz Tyburcy 18.12.2006, 18 lat temu
TEOS. Dziękuję Ci serdecznie.Nie masz pojęcia jaką zrobiłeś mi radochę.Jeszcze bardziej odżyły we mnie wspomnienia. Ja tylko tak napisałem pod wpływem chwli,że chyba wrócę.Mam naprawdę szczere chęci i zawsze miałem. Jest tylko jeden problem a mianowicie - mam firmę od 73-roku.Firma jest dobrze rozkręconą i szkoda ją zostawić.Jeden z synów jest dyrektorem w Warszawie w firmie ALCATEL- tam też ma dom, rodzinę i do Wrocławia ze zrozumiałych względów nie wróci.Drugi syn, m.i. absolwent naszj szkoły, jest od 4-lat w Londynie i tam układa sobie życie na stałe. Jak widzisz jest PAT. Pozdrawiam Cię i jeszcze raz dziękuję. Janusz T.
Teos
Teos 18.12.2006, 18 lat temu
[quote][b]Janusz Tyburcy napisał/a:[/b] Piękna bareczka.Na ful załadowana.Chyba wrócę do pływania. Wspomnienia - i to miejsce i taka barka-moja ostatnia to -5046-Teos.:([/quote] Cześć Janusz, ja nie chyba ale na pewno wracam do pływania - decyzja podjęta. A teraz cos dla Ciebie: [img]http://zegluga.szympanstudio.pl/albums/bm/normal_BM_-_5046_przed_rejsem.jpg[/img] [b] BM-5046 przed rejsem[/b] Jeżeli chcesz obejrzeć w większym formacie to wejdź tutaj: [url]http://zegluga.szympanstudio.pl/displayimage.php?album=6&pos=15[/url]
Teos
Teos 18.12.2006, 18 lat temu
[quote][b]Monika napisał/a:[/b] Jubileusz i przy okazji zmiana image :) no no młodniejemy :) [/quote] Miło że ktoś zauważył ;) ale ja to pikuś, Apis to się naprawdę odmłodnił, mam nadzieję że nie posunie się dalej w odmładnianiu :D:D
Janusz Tyburcy
Janusz Tyburcy 18.12.2006, 18 lat temu
Piękna bareczka.Na ful załadowana.Chyba wrócę do pływania. Wspomnienia - i to miejsce i taka barka-moja ostatnia to -5046-Teos.:(
wojpa
wojpa 17.12.2006, 18 lat temu
Odp: Czemu zaloga nie moze utrzymac jednolitych kolorow pchaczy ?
NIe rozumie czemu zaloga nie moze lub Odratrans zrobic czy zmuscic do jednolitych kolorow pchaczy.. czasami jak patrze na nie to mie szlak bierze ze nikit nie potrafi o nic zadbac, raz to widzialem Bizona chyba brakowalo farby to pomalowali roznymi kolorami ten ochydly brazowy czy fioletowy czy niebieski to wyglada ochydle Kazdy bizon powinnienie byc pomalowany tak samo Dolna czesc kadlubu nad woda czarny czy jasno szary poklad na szaro czy zielony, boki i sterowka na kremowy kolor strasznie ochydle wyglada kiedy ktos domaluje sobie innych kolor i niewiem poco..
Monika
Monika 17.12.2006, 18 lat temu
Jubileusz i przy okazji zmiana image :) no no młodniejemy :)
Teos
Teos 17.12.2006, 18 lat temu
Mija kolejny miesiąc i oto wynik: 1222 plików w 78 albumach i 15 kategoriach z 63 komentarzami - wyświetlono 33444 razy czyli w ciągu jednego miesiąca przybyło tyle zdjęć ile w pierwszych trzech, jednocześnie średnia oglądalność wzrosła do 27 zdjęć. Najczęściej oglądany bo aż 190 odsłon jest wciąż ten sam obrazek, na drugim miejscu z wynikiem 185 jest: [img]http://zegluga.szympanstudio.pl/albums/c/normal_bm500_1.jpg[/img] Przybyło również osób współtworzących galerię,dziękuję wszystkim a szczególnie naszemu ekspertowi Waldkowi Danielewiczowi oraz niezmordowanemu w skanowaniu swoich zasobów Januszowi Fąfarze.
M
maciej77 11.12.2006, 18 lat temu
Odp: Porty, barki motorowe, budowle wodne.
pANOWIE TO NIE JEST ZADEN CHOLOWNIK TO JEST DZWIG PRODUKCJI NIEMIECKIEJ Z OKRESU WOJENNEGO.JEGO KADLUB JEST CALY NITOWANY Z GRUBEJ BLACHY Z DZIOBU WIDAC POMIESZCZENIA CZLONKOW OBSLUGI A W CZESCI RUFOWEJ JEST PODNIESIONE RAMIE DZWIGU Z TEGO CO MI WIADOMO TO TYLKO JEDEN TAKI DZWIG BYL W POLSCE I TO WE WROCLAWIU W PBH ODRA 2 NAZWA BURTOWA HERMES RAZ NIEMCY CHCIELI KUPIC HERMESA ZA GRUBE MARKI ALE WROCLAW GO NIE SPRZEDAL BO BYL TO CZAS GDZIE TEGO TYPU DZWIGU NIKT BY NIE ZROBIL A DIRY NA BARCE 250 TO NIE TO SAMO!!!
Janusz Tyburcy
Janusz Tyburcy 10.12.2006, 18 lat temu
Odp: Port Koźle dzisiaj
Od 1973 roku nie widziałem tego portu. Oglądając teraz jego zdjęcia, szlak mnię trafia, że można było do tego doprowadzić. Ile tam było zawsze jednostek pływających , ilu było nas młodych kapitanów, mechaników, bosmanów i.t.d. spotykających się na piwku w Portowej.Do dzisiaj jeżdżę raz w roku do Portu Miejskiego we Wrocławiu i oglądam ten sam widok- pustka, cisza, zaniedbanie. Lubię powspominać stare dobre czasy dla żeglugi. Jestem koledzy chyba pesymistą i myślę, że już to się nie odrodzi za naszych czasów. Zostaną tylko wspomnienia. Obym się mylił.:(
Odpowiedział(a) w Port Koźle dzisiaj
Wladek
Wladek 10.12.2006, 18 lat temu
A kiedyś w tym porcie tętniło życie. Jakie to przykre wodoki . Jedna wielka pustynia! Może kiedyś powróci tutaj zycie i nie tylko do tego, nadodrzańskiego portu.
grundi68
grundi68 09.12.2006, 18 lat temu
Odp: Ludzie Odry
dawniej górnik kopał dół i stopniowo pogłębiał go i poszerzał w trakcie wydobycia surowców ,nieraz do wydobycia urobku wykorzystywał konie;a dzisiaj? nic z tych rzeczy - a jednak nazwa pozostała jako synonim człowieka pracującego pod ziemią. Podobnie marynarze na żaglowcach i współcześni - to juz zupełnie inna bajka - a jednak i tu nazwa pozostała - dla wszystkich pracujących na morzu;a zatem nazwa flisak jest chyba dobrym określeniem dla wszystkich pracujących w żegludze rzecznej.a tak na marginesie: nie jest prawdą ,że flisak pływał wyłącznie na tratwie wystarczy poczytać o historii żeglugi rzecznej w Polsce - było od groma różnych statków,łodzi itp. i wszystkich pracyjących na nich nazywano flisakami(a może łodziarzami?). pozdrawiam dociekliwą polonistkę .
Odpowiedział(a) w Ludzie Odry
Valdemaras
Valdemaras 07.12.2006, 18 lat temu
Odp: Ludzie Odry
Cieszę się że się ubawiłaś śmiech to zdrowie ponoć. Marynarz to marynarz no moze czasami majtek. Co do barek to dowodzili na nich szyprowie od kl III do I. Często nazywano ich po wojnie II pogardliwie "arabami" a barki "arabówki". Barkarze dzielili się z tych co a: urodzili sie na wodzie i tych co przyszli pracować na wodzie. Czyli jeszcze gorszy rodzaj. Przed wojną barkarze byłi czesto zamożnymi ludzmi dopóki im PRL nie upaństwowiła taboru. Najpierw pod przymusowy zarząd panstwa a potem całkowicie upanstwowiono. Często pracowali na swych barkach ale już "nie na swoich". Mieli swoje przezwiska np. wódz ludu, kozi dupek, osraj kożuch, syropek, pół litry itp.
Odpowiedział(a) w Ludzie Odry
wojpa
wojpa 06.12.2006, 18 lat temu
Odp: Porty, barki motorowe, budowle wodne.
Przez ta zapore wodne nie jeden objekt wodny przeszedl.. Ile to razy slychac bylo wiadomosci ze barka wolala przeplynac na skroty niz przez sluze.. :D
Apis
Apis 06.12.2006, 18 lat temu
Nie można na to patrzeć :o
Teos
Teos 06.12.2006, 18 lat temu
Janusz słowa dotrzymał i zdjecia przysłał. Można już obejrzeć w galerii jak wygląda Kożle dzisiaj.
wojpa
wojpa 06.12.2006, 18 lat temu
Jak ja bylem w 2002 jeszcze cos tam plywalo... [url]http://www.netjan.info/pchacze/thumbnails.php?album=71[/url]
koj
koj 05.12.2006, 18 lat temu
ZGROZA i HAŃBA...czy Anglicy mieli rację mówiąc "Podarowanie Śląska Polakom to jak podarowanie małpie zegarka"? Podobno ktoś chce kupić ten port i niech zrobi to jak najprędzej.
januszbn
januszbn 05.12.2006, 18 lat temu
Niebawem prześlę Ci zdjęcia z lipca 2006. Jest jeszcze gorzej. Kompletna ruina.
Teos
Teos 05.12.2006, 18 lat temu
Zapraszam do obejrzenia fotoreportażu zrobionego w październiku 2004 w porcie Koźle przez Janusza Fąfare: [url]http://zegluga.szympanstudio.pl/thumbnails.php?album=52[/url] Warto porównać te zdjecia z innymi zrobionymi 50 lat wczesniej w tym samym miejscu. Czy tak wygląda żegluga śródlądowa w całęj Polsce ? Mam również dobrą informację - własnie zamiesciłem 1000-ne zdjecie w galerii :D:D
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.