O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Forum 

Pchacze - dyskusja

Dostępne dla użytkowników forum wymiany uwag o wszystkich typach pchaczy
241 postów | Ostatnia aktywność na 08.04.2009 przez wojpa
wojpa
wojpa 08.04.2009, 16 lat temu
Odp: Zlomowanie pchaczy Bizon
Prosze mi wytlumaczyc wiecej na temat zlomowan pchaczy itp. co mnie budzi troche zdziwienia ze zlomuja nowszego typu pchacze, widzialem Bizon 152 na zdjeciach zostal zlomowany, innym razem inny numer, typu Bizon IIIp-t, a nadal plywala Bizon typ II po Odrze, nie lepiej bylo zlomowac pchacze tej starej wersji najpierw ktore niemaja unowoczesniej co nowsze typu pchacze ? Prawdopodobnie ekonomia ma cos wtym spolnego, i koszty reperacji itd, ale nie widze w jaki sposob to jest ustalane, ze lepiej trzymac stare wersje niz nowsze ?
Odpowiedział(a) w Zlomowanie pchaczy Bizon
F
Fidelis 27.03.2009, 16 lat temu
Odp: KOZIOROŻEC W-02
Kolego Szaflik 10-lat plywania na koziolku W-02 ,po Wisle ,Szkarpawiie,Warcie,Odrze,Noteci,Nogacie i NARWI Koziolek sprawowal sie znakomicie.Oczywiscie wiele zalezy od zalogi .Prawda jest taka ; jak sie cos kocha to,mozna liczyc na wzajemnosc.pozdrawiam.
Odpowiedział(a) w KOZIOROŻEC W-02
S
Szaflik 27.03.2009, 16 lat temu
Z całym szacunkiem,panie Stanisławie,ale bezpieczeństwo i bezawaryjna eksploatacja statku to przede wszystkim owoc wysokich kompetencji załogi...
F
Fidelis 26.03.2009, 16 lat temu
Koziolek W-O2 byl pierwszym wyswieconym statkiem po wojnie w stoczni ,,ODRA'' w Szczecinie.W zwiazku z powyzszym bedzie dlugo i szczesliwie plywal po srodladowych drogach wodnych. Blogoslawienstwo tyczylo wszystkich, ktorzy beda na nim plywali, aby zawsze mogli doplywac do bezpiecznego portu. POZDRAWIAM tych ,ktorzy plywali, plywaja i beda plywac na tym dla mnie szczesliwym statku.
F
Fidelis 26.03.2009, 16 lat temu
Koziolek W-02,bedzie dlugo i szczesliwie plywal .Byl pierwszym po wojnie wyswieconym statkiem w stoczni ,,ODRA'' wSzczecinie .Wobecnosci zalogi w skladzie kpt FIDELIS mech.CAPALA.mech, WIERZBICKI, str KRUPA.Blogoslawienstwo skierowane przez ks.pallotyna do wszystkich ,ktorzy beda na niim plywali , aby zawsze doprowadzal NAS do bezpiecznego portu.
Valdemaras
Valdemaras 16.01.2009, 16 lat temu
Odp: Bizon
Bydgoski pchacz "BIZON-B-01" w ubiegłym roku zmienił armatora. Obecnie nazywa się "BIZON-E-01". Jego armatorem jest Energa, Elbląg. Będzie zatrudniony przy przewozach węgla.
Odpowiedział(a) w Bizon
norbi
norbi 08.01.2009, 16 lat temu
Odp: Tur b-11
Dodałem zdjęcia na galerii floty, a to jedo z nich [img]http://zegluga.szympanstudio.pl/albums/userpics/024~0.jpg[/img] Widok na postojowisko stoczni w Chełmnie, widać tura B-11 i dziób BM-ki Fargo.
Odpowiedział(a) w Tur b-11
norbi
norbi 08.01.2009, 16 lat temu
Odp: Remont Łosia X-01
Witam tak jak obiecałem koledze z forum dodałem zdjątka Łosia X-01, oto jedno z nich [img]http://zegluga.szympanstudio.pl/albums/userpics/026~0.jpg[/img] Łoś X-01 na "wózkach" stoczni w Chełmnie w okresie przedświątecznym.
Odpowiedział(a) w Remont Łosia X-01
norbi
norbi 29.12.2008, 16 lat temu
Odp: pchacz Bizon z przerobiona sterowka ?
Rentran Cargo kupił też Bizona B-21, na którym pływałem, mam pytanko tego Bizona też tak przerobił?????
F
Fidelis 29.12.2008, 16 lat temu
Odp: Remont Łosia X-01
[quote][b]wojpa napisał/a:[/b] na drugim zdjeciu w lewym rogu widac dziob westerplatte II[/quote]
Odpowiedział(a) w Remont Łosia X-01
Apis
Apis 26.12.2008, 16 lat temu
O innym Bizonie z przerobioną sterówka pisałem kiedyś w tym newsie: http://www.zegluga-rzeczna.pl/infusions/news/news.php?readmore=112 [img]http://www.zegluga-rzeczna.pl/images/zarty/zagadka1.jpg[/img]
M
Marand 26.12.2008, 16 lat temu
Udalo mi sie dostac fotki przebudowanej sterowki Bizona "RentransCargo 1".Wyglada calkiem ciekawie i nowoczesnie.Pchacz ma takze zmienione silniki napedowe na John Deere o mocy prawie 800KM.Fotki przeslalem do albumu "Roznosci" w galerii. [img]http://www.zegluga-rzeczna.pl/images/photoalbum/album_15/ar1.jpg[/img]
M
Marand 24.12.2008, 16 lat temu
Zgadza sie.Z najnowszych informacji dowiedzialem sie ze sa dwa takie Bizony z przerobionymi sterowkami i zmodernizowane lacznie z nowymi silnikami.Pchacze te sa wlasnoscia firmy Rentranscargo ze Szczecina,jeden z nich plywa na Zalewie Szczecinskim a drugi prawdopodobnie w Berlinie.Postaram sie zorganizowac fotki i wkleje je gdzies tu do galerii.
norbi
norbi 24.12.2008, 16 lat temu
Odp: Tur b-11
Witam ponownie. Pchacz ten dalej stoi w stoczni w Chełmnie, widziałem go cztery dni temu, zrobiłem parę fotek, niedugo dodam je do galerii floty. Pozdrowionka!
Odpowiedział(a) w Tur b-11
norbi
Też mnie ciekawi co to za bizon, nikt nic o nim niewie??????
norbi
Odp: ŁOŚ B-06
Dziękuję bardzo za to zdjątko! Rzeczywiście mam do niego pewien sentyment, ale największy sentyment mam do Koziołka B-02.
Odpowiedział(a) w ŁOŚ B-06
norbi
Odp: Koziorożec W-01 (B-09)
W zeszłym roku gdzieś na zime z Ujścia do Opola odstawił go Michał Kadecki H.M.Noteć. Ktoś go kupił i w ten sposób go uratował. Mam pytanko może trochę z innej beczki. Słyszałem, że obecna Żegluga Bydgoska sp. z o.o. zdecydowała się na remont Koziorożca dla własnych potrzeb (ponadgabaryty itd.), miał być to koziorożec "po" Marku Mierwie, czyli w grę wchodzi Koziorożec B-02 i B-03, wpamiętam że B-02 stoi w Czarnkowie, a B-03 w Szczecinie, czy ktoś może dać jakiś sygnał co się dzieje z tymi pchaczami, czy któryś z nich jest remontowany? Z góry dzięki za informację! Pozdrowionka i Wesołych Świąt!
Odpowiedział(a) w Koziorożec W-01 (B-09)
wojpa
wojpa 29.11.2008, 16 lat temu
Odp: Koziorożec W-01 (B-09)
to dziwne, mial ten koziorozec isc do remontu [url]http://zegluga.szympanstudio.pl/displayimage.php?album=5&pos=45[/url] nastepne, [url]http://zegluga.szympanstudio.pl/displayimage.php?album=5&pos=105[/url] to w takim razie ktos musia sie odwolac i zatrzymac jego remont..
Odpowiedział(a) w Koziorożec W-01 (B-09)
januszbn
januszbn 28.11.2008, 16 lat temu
Odp: "Daniel"
Dziękuję Waldku za wskazanie gdzie szukać i czekam na Twój opis, a zwłaszcza obiecane uzupełnienie. Odnośnie stoczni bydgoskiej, gdzie widziałem "Daniela", muszę stwierdzić, że nie jest to widok budujący, a na potwierdzenie cytuję fragment maila jaki dostałem z Bydgoszczy: ".....faktycznie stocznia ale w rozsypce, dowodem niech będzie fakt, że 2 tyg. temu śluzowała się barka w śluzie Czyżkówko i zahaczyła sterem o próg krzywiąc go do tego stopnia, że nie mogła dalej płynąć. Okazało się, że w stoczni tej mają zepsuty wózek i nie mogą wyciągnąć barki na brzeg. Musieli czekać 2 tygodnie na holownik, żeby zaholować ją do Płocka lub gdzie indziej. " [img]http://www.kanalgliwicki.net/apis/st_rem_byd.jpg[/img]
Odpowiedział(a) w "Daniel"
Valdemaras
Valdemaras 28.11.2008, 16 lat temu
Odp: "Daniel"
Janusz jak wejdziesz na galerię floty rzecznej w albumie pchacze znajdziesz informacje o "Danielach". Jak będę miach chwile czasu to przeniosę uzupełniony tekst o "Danielach" na forum. Pozdrawiam
Odpowiedział(a) w "Daniel"
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.