Witam!
W "Galerii Floty" umiściłem trzy nowe, (a właściwie stare ;-) fotografie: przedwojennego Mazura (po wojnie St. Moniuszko), Marchlewskiego (przed wojną Warneńczyka) i Kilińskiego (przed wojną Krakusa). Te ostatnie zdjęcie (w chwili obecnej czeka na akceptację Administratora galerii) jest ciekawe, bo kolorowe.
W galerii znalazłem kilka reprodukcji pocztówek. Tam gdzie mogłem, uzupełniłem informację o wydawcy, autorze zdjęcia i roku wydania. Nie zamierzam opisywać w tym miejscu historii statków, ponieważ na forum jest kilka osób, których wiedza na temat żeglugi wiślanej i statków jest dużo większa niż moja. Ze swojej strony postaram się jednak sukcesywnie zaprezentować wszystkie pamiątki jakie posiadam. Wymaga to jednak trochę czasu, bo skanowanie i "reperacja" starych zdjęć to zajęcie na zimowe wieczory. Znawców proszę o uzupełnienia i uwagi. Pozdrawiam - Jerzy Mikołajczyk
Witaj,
coś musiało pójść nie tak bo do zatwierdzenia miałem tylko jedno zdjęcie - "Kilińskiego". Proponuję żebyś spróbował jeszcze raz zamieścić dwa pozostałe zdjęcia.
A fotka "Kilińskiego" przecudnej urody - dziękuje i liczę na więcej ;-)
Pliki cookie - Serwis POLSKA ŻEGLUGA ŚRÓDLĄDOWA wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka) oraz podobne technologie do przechowywania informacji na twoim komputerze.