@Pyrlanczyk.
Link http://kajak.org....asawka.pdf nie działa. Nie wiadomo jakiego tekstu ta wypowiedź dotyczy. Pewnie nastąpiła jakaś pomyłka we wklejaniu linku.
Pozdrawiam.
Link działa, właśnie go czytam. Przesyłam jeszcze raz.
teraz jest OK. Proszę kliknąć w ten z poprzedniego postu. Odpowiedź jest: strona nie istnieje...
Dzięki. Teraz sobie poczytam i będę wiedział do czego odnosi się Pana tekst. Pozdrawiam.
Nie są przewidziane żadne utrudnienia=remonty na WPW. Jedynie nie będzie można wpłynąć do centrum Bydgoszczy ale to jest w zasadzie poza WPW. Całą Pętlę można opłynąć.
Pozdrawiam
Tomek
Cieszę się, że stojak się sprawdził.
Kiedy wybierasz się na WPW?
Może się uda spotkać.
W ostatni poniedziałek spotkałem w Gorzowie jednego niemieckiego wagabundę, który zamierzał swoją łajbą opłynąć całą Pętlę. Jest teraz właśnie w drodze. Mam nadzieję, że nie napotka na większe przeszkody i da radę opłynąć WPW.
Pozdrawiam
Tomek
Wypływam ze Ślesina na WPW 10.o6. z tym że płynę lewoskrętnie, mam nadzieję że na Kanale Bydgoskim nie ma jeszcze tyle zielska i jakoś się"przebiję" Życzcie mi stopy wody pod kilem
Zwykle w czerwcu nie było problemu z zielskiem na Kanale Bydgoskim więc nie powinno być źle.
NASZAPASJA wyrusza w sobotę (14.06) w następną trasę ale "prawoskrętnie". Pewnie się spotkacie na trasie.
Stopy wody pod kilem!
Pozdrawiam
Tomek
Faktycznie minęliśmy się z NASZAPASJA na Noteci w okolicach 197km...pozdrowienia do całej załogi - byli ślicznie ubrani w kamizelki ratunkowe. Pogoda dopisało, wody po kilem nie brakowało więc można zaliczyć rejs do udanych.
Witam
12.07 ruszamy z Czarnkowa w dół Noteci.
Jestem zielony więc czekam na wszelkie uwagi.
Jak śluzy pracują w sobotę i niedzielę ? czy nie ugrzęźniemy gdzieś czekając aż do poniedziałku??
Witam,
Teraz, w sezonie, śluzy pracują codziennie od 9.00 do 18.00, a w soboty i niedziele nawet do 19.00. Dobrze jest dać znać telefonicznie na pierwszą śluzę danego dnia z pewnym wyprzedzeniem (ok. 0,5 h). Następne zostaną powiadomione przez obsługę śluz.
Przyjemności i wielu dobrych wrażeń.
Pozdrawiam
Tomek
Pozdrawiam z Kostrzyna właśnie ruszyliśmy w górę Warty na WPW po krótkim rekonesansie na Odrze w celu zobaczenia Starego Kostrzyna z wody. Widzieliśmy wiele jachtów żaglowych w górę Warty na odcinku Santok-Kostrzyn czy to jest jakaś większa impreza??
Po zakończeniu rejsu w Stobnicy jesteśmy już domu .Było super . Czy jest jakieś forum specjalnie poświęcone WPW bo tu ruch jest mały a mnie energia do pisania rozpiera.
W Barcinie powstanie przystań, zaś Noteć czeka dalsza rewitalizacja .
Rozpisano już przetarg na regulacje odcinka Noteci pomiędzy Pakością i Łabiszynem oraz budowę przystani żeglarskiej w Barcinie. Planuje się dalsze pogłębianie rzeki.
Zamówienie ogłosił Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej w Poznaniu - Prace będą wykonywane na odcinku od km 98+730 do km 92+500. Rzeka będzie pogłębiana metodą refulacji, natomiast w miejscach w których refuler nie będzie mógł zostać użyty, prace będą wykonywane przy użyciu koparki na pontonie. Umocnienia skarp brzegów będą wykonywane na wyznaczonych w projekcie odcinkach informuje Anna Małysz, rzecznik prasowy RZGW w Poznaniu. http://www.portalkujawski.pl/index.ph...italizacja
Cześć Tomku.Witam. Zależy z jaką głębokością i kto będzie prowadził pływadło. Z której strony, z góry, czy z dołu. Proszę napisz, to się postaram dowiedzieć. Po ostatniej nawałnicy do śluzy w Pakości wpadło drzewo na bramę. Śluza jednak ma działać. Proponował bym jednak zadzwonić na śluzę i tam uzyskać informację. Może uda nam się spotkać na wodzie . Pozdrawiam.
Witaj Włodku, będę płynął od dołu, od Nakła. Śluza w Pakości już pracuje normalnie. Pozostałe przeszkody też mają być usunięte lub już są usunięte. Gdzie teraz się obracasz?
Pozdrawiam
Cześć. Jestem w Kruszwicy. Miałem piękne plany, ale wody zbyt mało,lub złe pływadło. W dni tygodnia jestem zazwyczaj na przystani, w dni wolne od pracy pływa Syn z Rodzinką. Pozdrowienia.
Pliki cookie - Serwis POLSKA ŻEGLUGA ŚRÓDLĄDOWA wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka) oraz podobne technologie do przechowywania informacji na twoim komputerze.