Zgodnie z prośba Andrzeja rozpocznę wpisy w tym temacie
Po skonczeniu TŻŚ 5 lat studia WSM Gdynia, 11 praca na rybakach w Odrze Świnoujście i od 1990 roku włąsna fima Marine Serrvice Poland do dnia dzisiejszego
Od 20 lat mieszkam i pracuję w Niemczech.Przez 12 lat byłem zatrudniony na stanowisku sternika a później kpt. w firmie NVG Hannover.
Obecnie rozpocząłem 6-ty rok pracy w firmie V.M. Tankschifffahrt z Bremen.
Jestem kpt. na TMS "INKA".
Zatrudnionych jest tutaj jeszcze kilku naszych kolegów z TŻŚ.
W mojej załodze jest też Janusz Mickiewicz kolega z rocznika 1975.
Na ST "Heinrich" pływa kpt.Leonardo Kaczorowski rocznik 1976,
a na TMS "Karl" Maciek Bergier jako drugi kapitan.
Jestem absolwentem TŻŚ Wrocław w 1981 roku.Od momentu skończenia szkoły pracuje w ulubionym zawodzie.Obecnie pełnie obowiązki kapitana na tankowcu "PIZ JULIER" w szwajcarskiej firmie FLUVIA AG z Bzylei. Pozdrawiam Darek Kopczynski.
Poszukuje kolegi Bogdana Sułkowskiego ukon.szkoły r.58 rodem z Sompolna.Pozdrawiam rowniez Stefana Wardenskiego był naszym dowodca pluton 4 kl.B Jacek Sługocki vel Slepowron.
Przeczytałem Wasze posty i naszła mnie taka myśl, a właściwie dwie - jedna miła, a druga niemiła.
1. Miło jest czytać, że nasi rodacy są cenieni poza granicami
2. Szkoda, że nie ma dla nich pracy w kraju.
Tak rozumiem te wpisy.
Pozdrawiam z nadzieją, że wreszcie i u nas w kraju "coś ruszy" w sprawie żeglugi śródlądowej.
Przejdź do forum
Pliki cookie - Serwis POLSKA ŻEGLUGA ŚRÓDLĄDOWA wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka) oraz podobne technologie do przechowywania informacji na twoim komputerze.