Trafiłem dzisiaj na niemiecką firmę która oferuje do czarteru takie śmieszne domki na wodzie:
Adres strony: http://www.bunbo.de/home.html?&TO=107...=107970561
Firma szuka partnerów, również w Polsce. Jeżeli ktoś z Was drodzy Panowie w to "wejdzie" proszę nie zapominać o darmowej przejażdżce dla mnie :-))
Fajne to, tyle, że jak dla mnie jak coś ma pływać to niech chociaż wygląda jak łódka, a nie jak mieszkalny kontener :-).
Ale cóż, zapotrzebowania i gusta są różne.
Radziłbym TEGO nie lekceważyć, gdyż ma powierzchnię mojego byłego mieszkania we Wrocławiu na Zachodniej. Przewagą TEGO jest to, że pływa, a z mieszkania ja wypłynąłem .....na szersze wody.
Rzecz dosyć ciekawa, myślę że miałaby zwolenników w Polsce. Problem jest chyba w cenie zarówno kupna jak i wynajęcia. Zauważcie na załączonym filmiku ilu tam bardzo młodych ludzi widać na wodzie. Może to jest właśnie problem, może dlatego nasze społeczeństwo i decydenci odwracają się plecami do rzek i jezior.
Całe szczęście nie ma TEGO u nas prawie wcale. Tak jak napisał marek56 "jak coś ma pływać to niech chociaż wygląda jak łódka".
Na rzeki i kanały To nie bardzo się nadaje. Na jeziorach może być.
Pozdrawiam
Tomek
Pliki cookie - Serwis POLSKA ŻEGLUGA ŚRÓDLĄDOWA wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka) oraz podobne technologie do przechowywania informacji na twoim komputerze.